• Registrera
 • eller
 • Logga in med: StepStone-login
 • Facebook Login
  ?
  Snabbt och enkelt! Logga in med ditt Facebook-konto för att använda alla StepStones tjänster för jobbsökare.
  • Du slipper ytterligare ett login att komma ihåg
  • Oroa dig inte - vi kommer inte publicera någonting på din tidslinje
  Appen sparas som alla andra Facebook-appar i ditt app-center där du kan ändra dess synlighet.
Jobbsökning
(jobbtitel, sökord eller företagsnamn)
(ort, län eller postnummer)
Ta emot alla jobb som matchar dina kriterier via e-post
Uppsala
Loading...
Försvarsmakten
Möller Bil Sverige AB
Uppsala
Rapunzel of Sweden AB
1
 

Jobb i Uppsala

Är du intresserad av att söka lediga jobb i Uppsala? Uppsala är Sveriges fjärde största stad och den största tätorten på Uppsalaslätten i Uppsala län, belägen omkring 67 kilometer norr om Stockholm och omkring 35 kilometer norr om Arlanda flygplats.
Uppsala är bland annat känd för att hysa Nordens äldsta universitet som grundades 1477 ochutvecklats till ett av Europas främsta centra för högre utbildning. Femton nobelpristagare har studerat eller tjänstgjort vid universitetet, och bland dess alumner återfinns bland andra åtta regenter och fjorton statsministrar. Universitetet har nio fakulteter, över 30.000 studenter och cirka 2.400 doktorander. Av 6.000 anställda är 3.800 lärare av olika slag.

Samverkan i Uppsala - dagens arbetsliv och företagsverksamhet

På senare år har samspelen mellan föreningsliv, akademi, näringsliv och även kyrka blivit mer påtagligt, vilket har påverkat Uppsalas företagsklimat. Uppsalas universitet har med historia och traditioner länge präglat staden, men nu har aktörer fått upp ögonen för samverkan för att skapa fler jobbmöjligheter. Tjänstesektorn och turism som näringsliv är också märkbart och bland annat Gamla Uppsala är en utflyktsplats som påminner om stadens äldre tider.
I dagens arbetsliv och företagsverksamhet dominerar arbete inom tjänstesektorn, där konsultverksamhet främst inom IT har vuxit snabbast de senaste åren. Verkstads-, läkemedels-, livsmedels- och grafisk industri finns också väl representerade. Handel och distribution spelar en viktig roll.
Tillverkningsindustrin är till stor del högteknologisk och starkt knuten till forskning vid universiteten. Den offentliga sektorn är största arbetsgivaren - universiteten, kommunen och landstinget sysselsätter omkring 30.000 personer. De finns även många andra offentliga arbetsgivare i Uppsala, så som Livsmedelsverket, Läkemedelsverket, Sveriges geologiska undersökning och Svenska kyrkan.
Uppsala fokuserar på en god dialog mellan arbetsliv och utbildning med välutbildad arbetskraft och expansivt näringsliv. Med flera unika fakulteter, internationellt verksamma läkemedelsföretag, flera statliga verk och bred medicinsk kompetens är Uppsala Nordens ledande medicinska centrum. Här bedrivs också omfattande forskning inom informationsteknologi. Ett viktigt motiv för företag som etablerar sig i Uppsala är möjligheterna till nära samarbete med universiteten. Många arbetsgivare söker efter högutbildade medarbetare att anställa.
Forskning vid de båda universiteten och forskningsintensiva företag skapar arbetstillfällen inom nya sektorer. Tillgången på kvalificerad arbetskraft är mycket god. Lärdomsstaden Uppsala kommun erbjuder utbildning med såväl teoretisk som praktisk inriktning på alla nivåer inom olika yrkesområden.

Uppsala – Friluftsliv, sport och sevärdheter

I Uppsala finns rika möjligheter till friluftsliv. Man kan paddla i Ekoln eller Fyrisån, ströva, åka skidor eller cykla mountainbike i skogsområdena Stadsskogen, Lunsen eller Nåsten. Under vintern åks det flitigt med skridskor på Ekoln och det finns många skidspår. Det finns även möjlighet till utförsåkning strax söder om stan. En bit utanför Uppsala ligger friluftsområdet Fjällnora som erbjuder bad, vandring och skridskoåkning. Strax söder om stan i närheten av Sunnersta finns även badplatser vid Ekoln.
Uppsala är känt som en bandystad med några av de mest framträdande klubbarna i Sverige, IFK Uppsala och IK Sirius. Fyrishov är den största arenan som är Sveriges femte mest besökta anläggning och verkar inom området bad, sport & event, möten och rekreation.
Bland stadens sevärdheter borde domkyrkan, slottet, Gamla Uppsala med Uppsala högar och Valsgärde gravfält, universitetsmiljöerna och Linnéminnena nämnas. De Linnérelaterade besöksmålen utgörs av Botaniska trädgården i anslutning till slottet, Linnéträdgården norr om centrum och gården Linnés Hammarby sydöst om staden. Fyrishov med äventyrsbad är ett av stadens mest besökta turistmål. De mest framträdande universitetsbyggnaderna är Universitetshuset, Gustavianum och Skytteanum, samt universitetsbibliotekets huvudbyggnad Carolina Rediviva.

Jobbmöjligheter i Uppsala

För att höra mer om vilka jobbmöjligheter som finns inom föreningsliv, akademi, näringsliv och kyrka i Uppsala kan du registrera dig på vår jobbsajt. Genom att skräddarsy din jobbsökning på vår jobbsajt, samt registrera dig på jobbevakning hos oss kommer du att få information om dom senaste lediga jobb i Uppsala direkt till din e-post. Registrera ditt CV på vår hemsida för att även bli synlig och sökbar för arbetsgivare. Sök jobb med StepStone!
 | 
Säkerhet  | Om StepStone  | Välj språk: SE EN
 • Sök jobb
 • Jobba utomlands
Jobbsök
(jobbtitel, sökord eller företagsnamn)
(ort, län eller postnummer)