Nacka tingsrätt · Publicerad 21 mars

Nacka tingsrätt är en domstol med drygt 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljöstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljö- och fastighetsmål samt mål enligt plan- och bygglagen.

Tingsrätten är indelad i fyra dömande avdelningar, två allmänna och två mark- och miljöavdelningar, med vardera 24-35 medarbetare. Chef för en dömande avdelning är chefsrådmannen och till sin hjälp har chefsrådmannen en ställföreträdare och en handläggarchef. På varje dömande avdelning finns 7-8 domstolshandläggare som bereder mål och ärenden från det att det kommer in till domstolen till dess att det vinner laga kraft.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu handläggarchefer till tingsrättens allmänna avdelningar. En av tjänsterna är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och en är ett vikariat.

I ditt arbete ingår att leda och utveckla arbetet inom domstolshandläggargruppen. Du har personalansvar för domstolshandläggarna på din avdelning och genomför medarbetarsamtal och lönesamtal/lönesättande samtal. Du ansvarar också för att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses. Utöver ditt arbete som chef kommer du även att stödja det operativa arbetet med handläggning av mål och ärenden.

I ditt arbete är du med och bidrar till att verksamheten bedrivs effektivt och ändamålsenligt med hög kvalitet och du samarbetar med chefsrådmannen och chefsrådmannens ställföreträdare i ledning och uppföljning av verksamheten på avdelningen. Som handläggarchef kommer du även att samverka med övriga handläggarchefer på tingsrätten.

Utbildning/erfarenhet

Tidigare chefserfarenhet med personalansvar eller erfarenhet från samordnande eller arbetsledande funktion från främst myndighet är meriterande. Det är även meriterande med goda kunskaper om och erfarenhet av beredning av mål och ärenden på allmän domstol eller om du har tidigare erfarenhet från administrativt arbete inom rättsväsendet. Du har som lägst gymnasieutbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Som chef har du en god förmåga att kommunicera och leda och motivera dina medarbetare. Du är lyhörd och mån om att skapa engagemang och delaktighet runt ditt och medarbetarnas gemensamma uppdrag.

Som person är du trygg och har god självinsikt. Du är drivande och har förmåga att prioritera och strukturera arbetet för dig och andra. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till samtliga personalkategorier. Du är ansvarstagande och trivs med att hitta lösningar på de problem som uppstår.

Stor vikt kommer att läggas vid dina ledaregenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
För tillsvidareanställningen gäller provanställning under 6 månader
Omfattning: Heltid

Antal platser: Två eller flera
Lön: Månadslön

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-03-26
Arbetsgivarens referensnummer: A659900

Kontakt
Nils Cederstierna
Chefsrådman
08-561 657 53
nils.cederstierna@dom.se

Anette Ramsten (ST)
Domstolshandläggare
08-561 656 21
anette.ramsten@dom.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga