Nordiska Museet · Publicerad 12 apr

Nu söker vi dig som IT-chef till en nyckelposition till Nordiska Museet på Djurgården i Stockholm.

Här får du en unik möjlighet att driva och vidareutveckla Nordiska Museets IT-miljö genom både strategiska och operativa insatser.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du kommer in i en tid då Nordiska Museet genomgår en stor digital förändring då din erfarenhet och tekniska kunskap kommer att värderas högt. Här arbetar du mitt i verksamheten med fantastiska omgivningar. Utmaningen ligger i att bevara Nordiska Museets unika varumärke och samtidigt vidareutveckla Nordiska Museet utifrån ett digitalt och tekniskt perspektiv.

Dina framtida arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift är att ansvara för det övergripande och strategiska arbetet med museets IT-verksamhet. Du kommer leda och utveckla verksamheten samt säkerhetsställa att museet har en väl fungerande, säker och kostnadseffektiv IT-miljö. Men även delta operativt i alla delar av IT:s verksamhetsområden.

Dina uppgifter blir bland annat:
  • Ta fram en ny IT-strategi
  • Leda och fördela arbetet kopplat både till verksamheten och digitaliseringsprojekt
  • Personalansvar över IT-teamet om 2 personer
  • Budgetansvar
  • Arbeta operativt med den dagliga verksamheten
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

I rollen som IT-chef kommer du jobba både strategiskt och operativt med IT-miljön. Du kommer arbeta nära verksamhetens 150 användare och vara delaktig i digitalisering i utställningsmiljöerna samt den vanliga IT-driften. IT-miljön omfattar både servermiljöer som hostas internt och verksamhetsspecifika system.

Du kommer arbeta i Nordiska Museet på Djurgården i Stockholm, men resor till Julita gård samt Tyresö Slott kommer också förekomma.

VEM ÄR DU?

Du har tidigare arbetat i en miljö med både kunder och användare. Du är van att se IT som servicefunktion som hjälper verksamheten framåt. Du har tidigare erfarenhet som IT-chef med både budget- och personalansvar. Du bör även ha flerårig operativ erfarenhet av att ha arbetat med användarsupport och IT-drift. Samt en relevant eftergymnasial utbildning.

Då IT-enheten består av 3 personer behöver du vara en operativ och prestigelös ledare. Vi söker dig som trivs med en verksamhetsnära roll och har god kunskap om tekniken. Du behöver ha god kunskap inom Microsoftmiljön, med både användarsupport, serverdrift i Windowsbaserad miljö, nätverk och telefoni. För att lyckas i rollen ser vi att du även bör ha erfarenhet av inköp och upphandlingar.

Det är positivt om du delar intresset för Museets verksamhetsområde och det är meriterande om du har erfarenhet inom kultursektorn. Lockas du av detta är du varmt välkommen till en helt unik tjänst på Nordiska Museet.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
6 maj
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
TNG IT