Visma · Publicerad 17 feb

ar du examen i vår inom data-/systemvetenskap, programvaruteknik eller motsvarande? Vill du starta din karriär som systemutvecklare i Nordens ledande IT-koncern?

På Visma brinner vi för att effektivisera våra kunders vardag. Vi utvecklar, säljer och implementerar mjukvara som syftar till att förenkla och automatisera kritiska affärsprocesser. Våra IT-system täcker flertalet spännande affärsområden, bland annat business intelligence, ekonomi, retaillösningar, inköp, upphandling, ERP & HRM. Vi erbjuder även konsult- och utvecklingstjänster för våra kunder. Till våra kontor i Stockholm, Växjö, Malmö, Ängelholm och Skellefteå söker vi nu nyexade kandidater till flera spännande systemutvecklarroller med start i september 2017.

Om rollen
Som Nordens ledande IT-koncern är det för oss självklart att ligga i framkant inom morgondagens mjukvara för effektivare företag. Vi är idag ledande inom Cloud-teknologi och en stor del av koncernens omsättning återinvesteras årligen i R&D. Just nu pågår det bland annat ökade satsningar inom artificiell intelligens, machine learning och big data i syfte att ytterligare effektivisera våra kunders affärsprocesser. Vill du vara med oss på denna resa?

Som systemutvecklare på Visma blir du en del av våra framgångsrika utvecklingsorganisationer och arbetar med design, implementering, förvaltning och underhåll av såväl nya som existerande produkter. I din roll fokuserar du på aspekter som användarvänlighet, kvalitet, stabilitet och IT-säkerhet. Arbetet sker givetvis i tätt samarbete med andra utvecklare, UX-designers och produktägare. Rollen innefattar bland annat:

Front-end och back-end utveckling

Säkerställa hög kodkvalitet

Utföra och delta i tester

Delta i scrum-processer och andra teamaktiviteter

Ansvara för systemdokumentation

Medverka i utvecklingsprojekt och förbättringsarbeten

Som en nyexad systemutvecklare finns karriärmöjligheter inom flera av våra affärsområden. Vi söker kandidater både till våra interna utvecklingsteam och till vår IT-konsultverksamhet. Som intern utvecklare arbetar du inhouse med Vismas egna produkter och IT-lösningar inom retail/detaljhandeln, inköp/upphandling, ekonomi/affärssystem eller HRM. Som IT-konsult arbetar du inom vår konsultdivision med utvecklingsprojekt mot Vismas företagskunder. Möjliga placeringsorter är Stockholm, Växjö, Malmö, Ängelholm och Skellefteå.

Om du är intresserad av ny teknologi och strävar efter att utveckla högkvalitativa produkter med slutkunden i centrum tror vi att du kommer trivas väldigt bra hos Visma!

Vem söker vi?
Vi söker dig som tar kandidat-/masterexamen i datateknik, systemvetenskap, programvaruteknik eller motsvarande områden. Du är en god lagspelare som trivs i grupp och som samtidigt tar stort personligt ansvar. Du brinner för ny teknik och IT-branschens framtid. Vi ser även att du:

Har goda grundläggande programmeringskunskaper som du förvärvat via utbildning, men även arbete eller fritidsprojekt inom programmering är starkt meriterande. Goda kunskaper inom något/flera av följande områden är mycket intressanta för oss:
  • .Net/ ASP.Net/ Java/ C#/ SQL
Har grundläggande kunskaper inom frontend (erfarenhet av Bootstrap, Angular eller motsvarande ramverk)

Obehindrat kan kommunicera på svenska och engelska

Om du dessutom har tidigare erfarenhet av Cloud computing, Azure eller Machine learning är det starkt meriterande

Sista ansökningsdag är söndag 12 mars, räkna med att höra från oss kort därefter!

Vid frågor om tjänsterna är du varmt välkommen att i första hand kontakta Emma Blomberg, HR Professional: emma.blomberg@visma.com / 070-313 7164.

Vad erbjuder Visma?
På Visma har vi stort förtroende för juniora talanger. Vi är övertygade om att även du som nyexad har mycket att tillföra vår koncern, likväl som att du hos oss får möjlighet att arbeta nära seniora och kompetenta ledare och kollegor som handleder dig i din egen utveckling. Vår starka tillväxt, vår lönsamhet och våra konkurrenskraftiga villkor är något vi är stolta över. Visma erbjuder möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern.

Med huvudkontoret beläget i Oslo präglas vår koncern av en nordisk företagskultur där du trivs som sätter resultat och affärsnytta före prestige. Samtidigt får du chansen att arbeta i internationella virtuella team med kollegor från flera av de 14 olika länder Visma verkar inom. Vi har över 500.000 företagskunder i privat och offentlig sektor, och äger hela värdekedjan från produktutveckling till slutgiltig leverans till kund. Vi tar ständigt nya marknadsandelar genom att växa såväl organiskt som via nya uppköp. Detta skapar möjlighet till många framtida karriärvägar beroende på vad just du brinner för!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare