Frågor & Svar för Arbetsgivare

Hur lång är publiceringsperioden på StepStone?

Upp till 60 dagar, med möjlighet att ta bort annonsen innan hela tiden löpt ut.

Mitt exakta yrkesområde finns inte, vad beror det på?

Välj den kategori som stämmer bäst in och tänk gärna på att utforma texten så att de viktigaste orden som dina kandidater kan tänkas söka efter finns med.

Vad ska jag använda för jobbtitel?

En bra titel är kort och beskriver vad jobbet innebär, snarare än vilken typ av person som söks. Skriv därför inte exempelvis ord som driven, engagerad och liknande i titeln. Detta kan du med fördel ha med i de inledande raderna av jobbeskrivningen som även syns under titeln i resultatlistan.

Vad ska jag tänka på när jag skriver jobbeskrivningen?

Tänk på att jobbeskrivningen är den bästa chansen att marknadsföra jobbet. Den bör väcka kandidaternas intresse samtidigt som en bra jobbeskrivning är väl strukturerad och innehållen den viktigaste informationen om så väl jobbet som de kvalifikationer som söks hos kandidaterna. Principen att skriva det viktigaste först gäller även här för många gånger får man inte så lång tid på sig att fånga läsarens intresse. En bra tumregel brukar vara att skriva så långt som nödvändigt men så kort som möjligt. Variera gärna med löpande text samt punktlistor om möjligt. Det är ofta mycket information man vill få med, men tänk på att inte skriva för långt. Max 500 ord brukar vara en rekommendation.

Varför ser inte texten ut precis som i mitt dokument jag klippte och klistrade ifrån?

När man klistrar in text från andra dokument t ex ett Word-dokument kan de ibland innehålla formateringar som inte syns, t ex radbrytningar. Detta gör att texten får en annan formatering när man klistrar in det i formuläret, det uppstår radbrytningar som inte syntes i originaldokumentet och punktlistor får ett annat utseende. Detta beror på att texten innehåller tecken i bakgrunden som exempelvis Word använder för att formatera om texten på rätt sätt. Det enklaste brukar vara att formatera om texten direkt i formuläret efter att den klistrats in.

Varför ska jag fylla i gatuadressen?

Att fylla i gatuadressen där arbetsplatsen ligger är frivilligt men är något vi rekommenderar eftersom det ofta är information som kandidaten efterfrågar. Om adressen fylls i visas en karta i annonsen där kandidaten ser var arbetsplatsen ligger tillsammans med en bild på byggnaden (hämtas från hitta.se). Att skriva ut adressen kan vara ett bra sätt att få kandidaten att känna sig ett steg närmare sitt nya jobb.

Varför krävs ett svenskt organisationsnummer för att lägga in en annons?

För att säkerställa att annonsörer på StepStone bedriver en seriös verksamhet samt för att kunna fakturera till rätt adress krävs ett organisationsnummer som finns i Bolagsverkets register. Om annonseringen gäller ett internationellt företag som saknar svenskt organisationsnummer ber vi dig kontakta oss så hjälper vi till att lägga in annonsen.

Hur gör jag för att lägga upp en logotype, omslagsbild samt facebook-länk till mitt företag i min annons?

Med varje annons du lägger in på StepStone har du möjlighet att lägga upp en logotyp, omslagsbild (visas högst upp i din platsannons) samt facebook-länk till ditt företag. Så här går du tillväga: Logotype/Omslagsbild: Klicka på knappen för att välja en fil och välj en logotyp/bild som finns sparad på din dator och som du vill lägga till i annonsen. Omslagsbilden ska vara ren bild som beskriver ditt företag dvs. utan text el. logotype och i formatet 1012x360 pixlar. Tänk på att bilder kan vara ett väldigt effektivt sätt att fånga uppmärksamhet och väcka intresse. Facebook-länk till ditt företag: Kopiera länken till ditt företags facebooksida och klistra in denna i den angivna textrutan.

Kostar det något extra att lägga till logotype, omslagsbild och facebook-länk?

Nej, allt detta ingår i alla annonser på StepStone helt utan extra kostnad.

Vad innebär tilläggsprodukten Veckans Jobb?

Veckans Jobb innebär 7 dagars extra synlighet av logotype och titel till höger om listningen på StepStone och du får därmed en unik närvaro på StepStone-sajten.

Vilka alternativ finns för betalning?

Du kan välja att betala med kort eller faktura. När du väljer att handla mot faktura skickar StepStone dina uppgifter till Svea Ekonomi som utför en förenklad kreditprövning. Betalningsvillkor 14 dagar.

Vad är en kampanjkod?

En kampanjkod kan användas som betalning för en förbetald annons. Kampanjkoder kan inte bytas mot pengar eller tillgodo hos StepStone samt återbetalas ej.

Varför måste jag välja ett lösenord?

Lösenordet använder du för att senare kunna göra ändringar eller ta bort annonsen om du t ex anställer någon innan sista ansökningsdagen.

Vad händer när jag har lagt in min annons?

En betald annons granskas enligt StepStones regler och läggs normalt ut inom två timmar. Annonser som betalats sent på kvällen läggs ut på morgonen. I granskningen förekommer det att små ändringar görs för att förbättra annonsens kvalitet. Exempelvis tas ord som inte direkt beskriver jobbet bort från titeln, Driven Säljare, blir Säljare. När annonsen är inlagd får du även ett bekräftelsemail med dina inloggningsuppgifter. Om annonsen inte godkänns har du möjlighet att ändra den.

Får jag någon statistik på min annons?

Ja du kommer få två mail med statistik, ett när annonsen tagits bort och ett när halva tiden gått. I dessa ser du hur många gånger din annons visats samt hur många som har tryckt på "Ansök" eller skickat ansökan via email.

Måste jag ta bort annonsen själv?

Nej annonsen försvinner automatiskt när sista ansökningsdag passerats, om du vill ta bort annonsen tidigare använder du länken samt inloggningsuppgifterna du fick i första mejlet.

Hur gör jag om jag vill teckna ett volymavtal, köpa displayannonsering eller andra specialprodukter?

Välkommen att kontakta oss för mer information på sales@stepstone.se