Bergman & Beving · Publicerad 18 juni 2021

Vi söker nu en redovisningsansvarig till koncernens ekonomicenter i Alingsås. Som redovisningsansvarig på Bergman & Beving har du möjlighet att arbeta i en internationell koncern och ingå i ett team med god gemenskap och med stor kunskap inom redovisning och rapportering.

Om rollen

I rollen som redovisningsansvarig kommer du att ha ett övergripande kvalitets- och koordineringsansvar för några av koncernens bolag. Du kommer att driva resultatrapportering för aktuella bolag och ta ansvar för resultat- och balansräkningarna. Du deltar i kundmöten, har direktkontakt med personer i verksamheten och strävar efter att utveckla kundrelationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för redovisning utifrån koncernövergripande direktiv
  • Tillse att resultaträkningarna är rätt periodiserade och balansposterna rätt värderade
  • Ombesörja att likviditetsplanering i bolagen fungerar väl
  • Förse businesscontroller med uppföljningar/nyckeltal, samt utföra vissa statistikuppgifter
  • Aktivt arbeta med processutveckling och förbättring av rutiner inom redovisningen
  • Ansvara för framtagande av årsredovisning och deklarationer för bolagen
  • Bistå i revisionsprocessen
Din profil:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, med inriktning mot redovisning eller revision, samt några års arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper inom svenska redovisnings- och skatteregler samt erfarenhet av intern och extern rapportering.

Som person är du lugn och stabil. Du är prestigelös och positiv och trivs i sammanhang av utveckling och förändring. Det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och tycker om att ta ett stort ansvar. Du drivs av att förbättra och effektivisera processer. Du är duktig på att kommunicera och tar gärna på dig en rådgivande roll i dialogen med kunder och interna kollegor. Struktur kommer naturligt för dig och du har en hög analytisk förmåga.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Bergman &Beving med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Elin Lindén, på telefon 0760-303100. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Bergman & Beving grundades 1906 och har i över 100 år formats till ett hem för framgångsrika bolag som vill ta nästa steg och bli ledande varumärken inom sina kategorier. Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn. Bergman & Beving är idag ett hem för femton starka varumärken inom industri och bygg. Några av våra varumärken är Luna, Teng Tools, ESSVE, GUIDE, ARBESKO och CRESTO. Sedan 1976 är vi ett börsbolag där aktien är noterad på Mid Cap-listan på Nasdaq Stockholm.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 aug 2021
Ort
Alingsås
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga