Contaplus · Publicerad 21 okt

TOOLS är Nordens största leverantör av produkter och tjänster främst inom verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. TOOLS Sverige startade som butikskedja 2003 och omsätter idag drygt 2 miljarder kronor och finns på cirka 75 orter. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Finland har vi idag filialer på nära 170 orter runt om i Norden.

TOOLS ingår i B&B TOOLS-koncernen som förser industri- och byggsektorn i norra Europa med industri-förnödenheter och industrikomponenter samt därtill relaterade tjänster. Koncernen omsätter cirka 8 miljarder kronor på årsbasis och har cirka 2 700 anställda. B&B TOOLS är noterat på Nasdaq i Stockholm sedan 1976.


TOOLS Sverige AB rekryterar nu ytterligare en Controller, med inriktning lager och logistik. Som logistikcontroller har man många kontaktytor på företaget och man kommer att ansvara för produktkalkyler och arbeta med att stötta verksamheten med analys och uppföljning. Rollen rapporterar till ekonomichefen för Tools Sverige.

Rollen:
Du kommer att arbeta väldigt verksamhets- och affärsnära med bland annat produktkalkylering, varuflödes- och lönsamhetsanalyser. Du kommer att ha många kontaktytor då du, förutom arbetet inom ekonomiavdelningen, också kommer att ha mycket kontakt med lager-, inköp- och försäljningsavdelningarna. Som controller är du ansvarig för att hämta in data, analysera denna samt identifiera och driva förbättringsarbete för att bidra till kostnadseffektivitet och lönsamhet i alla processer. Du visualiserar och presenterar data på ett lättförståeligt sätt.

Profilen:
Vi söker dig som är högskole- eller universitetsutbildad ekonom med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna sökanden med erfarenhet av att arbeta i ett större logistik- eller transportföretag. Du har stor erfarenhet av ekonomisk styrning och varuflödesoptimering och är van vid att hantera och analysera stora datamängder för att sedan visualisera denna.

Du har en mycket god kommunikativ förmåga vilket innebär att du har lätt för att ta nödvändiga kontakter och knyta nätverk i en större organisation. Du har inga problem med att kavla upp ärmarna och arbeta hands-on när det behövs - du är en doer. Du trivs med att arbeta nära affären och har stort lönsamhetsfokus.

Vi erbjuder en affärsnära tjänst där du i din roll har stor möjlighet att påverka företagets lönsamhet. Det är därför viktigt att du som person är orädd och flexibel. Man bör gilla utmaningar och snarare triggas än skrämmas av att inte veta hur arbetsdagen kommer att se ut när man stiger upp på morgonen!

Placeringsort: Alingsås, dock kan visst arbete utföras från vårt kontor i Högsbo, Göteborg.

Välkommen med din ansökan!
Vid frågor är du välkommen att kontakta Heidi Bader; 0709-856337/hbader@contaplus.se eller Mattias Larrieu; 0734-166016/mlarrieu@contaplus.se.
+ Läs mer om jobbet