Älvdalens kommun · Publicerad 22 jan 2020

Beskrivning

Till vår individ och familjeomsorg, IFO, söker vi en enhetschef som precis som vi tycker att utveckling av såväl verksamhet som medarbetare är av högsta prioritet.

IFO är en del av vård- och omsorgsförvaltningen. På enheten arbetar idag 8 personer, med fokusområdena barn- och ungdom respektive vuxen. Ditt kontor finns i nyrenoverade lokaler i kommunhuset i Älvdalen, där du som chef sitter nära dina medarbetare.

Som arbetsgivare vill vi uppmuntra till en aktiv livsstil och erbjuder dig ett kostnadsfritt besök i någon av kommunens simhallar en gång per vecka samt ett friskvårdserbjudande där du väljer antingen en timmes friskvård per vecka eller ett friskvårdsbidrag per år.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvaret för att driva, leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du kommer att arbeta med systematisk kvalitetssäkring, utveckla rutiner samt systematiskt uppföljningsarbete.

I rollen som IFO-chef ingår du i vård och omsorgsförvaltningens ledningsgrupp där du tillsammans med enhetschefskollegor och förvaltningschef bidrar till långsiktig utveckling av förvaltningen. Du företräder enheten i vård och omsorgsutskottet, domstol och samverkansmöten. Du förväntas medverka och aktivt delta i nätverksträffar samt utveckla samarbetet med andra myndigheter och aktörer.

Som enhetschef har du ekonomi- , verksamhets- och personalansvar för enheten. Delaktighet hos medarbetarna och arbetsmiljö är viktiga delar där du som chef är ansvarig för frågornas utveckling. Du motiverar, inspirerar och stödjer medarbetarna till att prestera sitt bästa.

Kvalifikationer

Vi ser att du har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet av ledarskap och är genom din bakgrund väl förtrogen med lagar och föreskrifter inom området.

Då du i din roll fördelar och prioriterar uppdrag krävs ett strukturerat arbetssätt. För att fungera som ett stöd till medarbetare i ärenden behöver du ha erfarenhet/kunskap av utredning, dokumentation och verkställighet av SOL, LVU och LVM.

Även om stöd från kollegor och din närmsta chef finns, behöver du vara bekväm i att självständigt driva processer i utvecklingsarbeten och känna dig trygg i att fatta och ansvara för beslut. Du räds inte för nytänkande och vågar prova alternativa lösningar.

Genom ett tryggt, lugnt och stabilt förhållningssätt stöttar du medarbetare vid svåra ärenden. Att, tillsammans med medarbetarna, resonera dig fram till lösningarna faller sig naturligt för dig och på ett ödmjukt sätt lyssnar du in tankar, idéer och eventuella problem.

Resor förekommer, främst till Idre och Särna, och körkort är därför ett krav.

Villkor

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Hittar vi rätt kandidat så kan anställning ske innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Älvdalen
Län Dalarnas län
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vård- och omsorgsförvaltningen, Ledning, vård och omsorgsförvaltning

Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv. Som arbetsgivare tror vi på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Vi arbetar utifrån vår värdegrund - Kärlek, Trygghet, Respekt och Överraskande, och har arbetsmiljöarbete och friskvård i fokus. Älvdalens kommun ligger tekniskt i framkant vilket underlättar till flexibilitet såväl i arbete som privat.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Älvdalens kommun tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga