Försvarsmakten · Publicerad 21 juni

Om tjänsten

Är du en person med stor drivkraft som vill ha ett spännande arbete med både praktiska och administrativa arbetsuppgifter? Då ser vi dig som lämplig medarbetare i vårt glada team på Älvdalens skjutfält i Trängslet som är en del av Försvarsmaktens Servicecenter i Skövde. Vi söker ny kollega till befattningen förrådskvinna/man, Logistikassistent där uppgiften är att leverera logistikstöd till förbanden som övar på Älvdalens skjutfält inom tjänsteområdena beklädnadsmateriel, transporter, godsmottagning samt drivmedel.

Vår vardag är präglad av varierande arbetsuppgifter, framåtanda och lagarbete där det ingår att ha direkt kundkontakt och hantera administrativa redovisningssystem i SAP miljö. God datakunskap är ett krav och viktiga egenskaper är initiativ- och samarbetsförmåga, vilket är viktigare än tidigare erfarenhet inom förråd och logistik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Logistikstöd till förband som övar på Älvdalens skjutfält.
 • Kundkontakter, materiel- och fordonshantering.
 • Redovisning av materiel i redovisningssystemen LIFT och PRIO (SAP).
 • Medverka i utvecklingen av arbetsmetoder.
 • Vid behov förstärka arbetslaget i Skövde.
Krav för befattningen:
 • Ordningssinne, servicekänsla och ansvarstagande
 • Mycket goda datakunskaper.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
 • Körkort B
 • God fysisk förmåga eftersom tunga lyft förekommer
Önskvärda kvalifikationer:
 • Körkortsbehörighet. A*BE*CE*DE
 • Behörighet för stödbens- och motviktstruck samt hjullastare.
 • Uppfylla Försvarsmaktens baskrav i fysisk förmåga.
 • Kompetensbevis för transport av farligt gods (ADR)
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tillträde m.m.

Tillträde 2018-10-01 eller efter överenskommelse. Tillsvidareanställning. Resor i tjänsten och arbetsrotation inom och utom avdelningen förekommer med kortare eller längre tid på annan ort. Anställningen inleds med utbildning i Skövde under ca två månader.

Arbetsort: Älvdalens skjutfält och i vissa perioder Skövde och Villingsbergs skjutfält

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen lämnas av:

Magnus Pantzar, 0500-46 47 71

Cristina Jansson, 0500-46 50 00

Fackliga representanter:

Kurt Ragnarsson, 0510-47 78 78, SEKO-F

Mikael Ekelund, 0500-46 50 00, OFR-S

Jenny Yström, 0500-46 50 00, SACO-F

Övrigt:

För att underlätta hanteringen av Din ansökan ska Du lämna Din ansökan och CV elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Sista datum för ansökan: 2018-07-31

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget