Försvarets materielverk · Publicerad 17 sept 2019

Är du utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör som vill arbeta med varierande arbetsuppgifter? Är du en problemlösare samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Du kommer bli del av en sektion som arbetar med Telemetri- och Flygtermineringssystem och som ställer höga krav på varandra i det dagliga arbetet, men också ställer upp för varandra. Sektionen består idag av sju personer där alla har en viktig roll för verksamheten.

Ditt arbete som systemingenjör
Som systemingenjör arbetar du med att planera provsystemets utveckling. Du kommer att ansvara för att anskaffa och utveckla materiel samt underhåll och reparation av den befintliga utrustningen. I ditt arbete som främst blir med flygtermineringssystemet kommer du att samverka med kunder och projektledare för att planera provgenomförande och deltar operativt i genomförande av prov.

I tjänsten kan du komma att arbeta med något av sektionens övriga system, telemetri och marksystem för målrobot. Det kan innefatta operativt arbete med systemen, arbete med specifikationer eller projekt för att möta nya krav som ställs från bl.a. våra kunder.

Du kommer att tillhöra Telemetri- och Flygtermineringssektionen som är en sektion i Teknisk enhet (T&E VTR TE) vid provplatsen i Vidsel. Teknisk Enhets huvudsakliga uppgifter är att säkerställa drift av provplatsens provsystem.

Denna tjänst hör till FMVs verksamhetsområde Test & Evaluering (T&E), vars verksamhet omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten, samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Vidsel, Karlsborg, Skövde, Linköping, Karlskrona och Enköping.

Våra förväntningar på dig
Du som söker är högskoleingenjör, civilingenjör med inriktning elektronik, teleteknik, eller radioteknik eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Vi ser gärna att du har kunskaper inom telemetri och programmering då detta hjälper dig att komma in i och förstå arbetet samt några års erfarenhet av arbete inom elektronik, teleteknik eller radioteknik men det är inget krav. Eftersom vi verkar inom ett väldigt specialiserat område kommer vi att utbilda dig här på plats och ge dig tid att lära sig och öva på sina arbetsuppgifter.

Som person är du bra på att analysera, bryta ner och lösa problem. Du är noggrann och lägger stor vikt vid att leva upp till den kvalitetsstandard som finns. Din förmåga att arbeta med andra personer är god och du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du självständig, beslutsam och har förmågan att ta initiativ för att uppnå resultat samtidigt som du är tillmötesgående och hjälper andra att leverera lösningar. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift. Körkort klass B är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vår fackliga företrädare är Kjell Lundberg Saco-S, Peter Andersson Seko, Christer Bringemark OFR/S Försvarsförbundet och Peter Wallgren OFR/O. Alla nås på telefon 0929-370 00 (FMV´s Växel). Vid frågor ber vi dig kontakta Erik Synnegård, Chef Teknisk Enhet Telemetrisystem på telefon 073-0827661

Sista ansökningsdag är 2019-09-30

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vid FMV tillämpas krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning av personal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga