Försvarets materielverk · Publicerad 17 sept 2019

Har du kunskap om och erfarenhet av personalledning? Är du bra på att leda motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål? Då tror vi detta är detta är en spännande utmaning för dig!

Denna tjänst hör till FMVs verksamhetsområde Test och Evaluering (T&E). Verksamheten omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering (VoV) av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. VoV inom FMV fokuseras på att objektet uppfyller gällande lagar, är säkert att hantera och har efterfrågad materiell förmåga. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Linköping, Vidsel, Karlsborg, Skövde, Karlskrona och Enköping.

Målsektionen är en del av Teknisk enhet på Provplats Vidsel. Provplatsen erbjuder Försvarsmakten och externa kunder en möjlighet att utprova ny materiel samt öva och verifiera sin förmåga. Målsektionens huvudmål är att operera, underhålla och utveckla de målsystem som sektionen ansvarar över, flygande, rörliga markmål och sjömål. De flygande målen är två målsystem med höga prestanda och tillhörande utrustning. Rörliga mål utgörs främst av fjärrstyrda fordon som byggs enligt kund önskemål. Sjömål används för provning på hav.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som Sektionschef
Som Sektionschef på T&E Vidsel Målsystem har du verksamhets- och personalansvar samt ansvar för arbetsmiljö och utbildning. Du kommer att leda och utveckla sektionen enligt verksamhetens mål och säkerställer att teknik och arbetsmetoder utvecklas. Du ansvarar för sektionens ekonomi/budget och för sektionens olika system och säkerställer att regelverk flygmateriel efterföljs. Du kommer att vara en del av produktionen med produktionsansvar inom sektionen och ingår som sektionens representant i Teknisk enhet samordningsgrupp. Som chef för FMV ansvara du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskapsprinciper: Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat.

Tjänsten kommer att vara placerad i Vidsel. Resor ingår som en del av arbetet, främst inom Sverige.

Våra förväntningar på dig
Du har en relevant teknisk utbildning (ingenjör, högskole-, civilingenjör) alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vi ställer krav på att du har erfarenhet av personalledning i projekt eller i linjeorganisation och önskvärt är också att du har erfarenhet inom flyg men inget måste. Du har kunskap om personalledning och inom teknisk engelska i tal och skrift och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är kunskap om Försvarets materielverk och Försvarsmaktens verksamhet och gärna kunskap om verksamhetsområdet. Har du dessutom kunskap om regelverk inom RML och inom underhåll av flygmateriel är det ett plus.

Som person arbetar du bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar klart och tydligt och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är en stabil person som behåller lugnet i stressituationer eller pressade situationer. Vidare har du kulturell medvetenhet och värdesätter olikheter. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer.

Körkort B är ett krav.

Test med hjälp av extern leverantör kommer att genomföras.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Kjell Lundberg Saco-S, Christer Bringemark OFR/S Försvarsförbundet, Peter Wallgren OFR/O, Peter Andersson Seko. Samtliga nås på telefon 0929-370 00 (FMV växel)

Vid frågor ber vi dig kontakta Lars-Göran Rosenberg på telefon 072-204 77 67.

Sista ansökningsdag 2019-09-22

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vid FMV tillämpas krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning av personal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga