FMV · Publicerad 22 dec

Har du flerårig erfarenhet av programutveckla i system baserade på Linux, och arbetar fortfarande med detta. Gillar du att omsätta problem till lösningar. Är IT-säkerhet viktigt för dig. Vill du delta i och leda tekniska utvecklingsprojekt, och vara delaktig vid provverksamhet.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Du kommer att bli del av en liten men viktig sektion (Teknisk Enhet Vidsel Ledningssektion), med olika specialistkunskaper och roller inom ledningssektionen. Ledningssektionens uppgift är att utveckla, anpassa, felsöka, sköta drift och underhåll, av provplatsens ledningssystem.

Ledningssystemets funktion och driftsäkerhet är viktig. Det är ett kritiskt system, som används vid varje provuppdrag. Ledningssystemet är ett realtidssystem, där ingående programvaror är framtagna på plats. Arbetet som programutvecklare, är mycket varierande och kan innebära tvära kast med stressade situationer.

Inom ledningssektionen finns för närvarande ett flertal projekt som måste genomföras, där bl.a. ett stort, som innebär specifikation och framtagning av ett helt nytt ledningssystem

Ditt arbete som programutvecklare
Som programutvecklare är dina främsta ansvarsområden utveckling av programvara, och framtagning av lösningar och anpassningar för provplatsens ledningssystem, gentemot olika kunders och interna krav. Du kommer att delta i olika typer av projekt för utveckla/uppgradera/framtidsäkra ledningssystemet, som projektledare eller projektmedlem, men även delta i projekt för andra system. I tjänsten ingår även operativa roller inom sektionens ansvarsområden, och/eller inom andra sektioner. Du arbetar med fördel självständigt, och likväl samarbetar gärna med andra.

Du kommer att kunna behöva arbeta ibland kvällar och helger, samt även kan behovet finnas att arbeta på annan ort.

Våra förväntningar på dig
Du har flerårig erfarenhet av, och arbetar idag med, programutveckling, helst i avancerade IT-system baserade på Linux samt nätverk. Du har relevant akademisk utbildning med IT-inriktning/datateknik (civilingenjör, högskoleingenjör) eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.

Du har kunskaper inom Linux och erfarenhet av ett eller flera programspråk.

Vi ser även gärna att du har erfarenhet av Windows, och vi tror du har kunskaper kring scriptspråk, nätverksprogrammering, databas, MathLab.

Vi tror även att det en fördel om du arbetat som projektledare.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Du har körkort, minst klass B.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du analyserar och bryter ner problem, har intresse att hjälpa andra, tar initiativ och kommer ofta med idéer. Arbetar bra med andra människor, samtidigt som du driver och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är Helena Karlsson - SACO, Anders Granström - Försvarsförbundet, Jan Lundberg - SEKO, alla nås på telefon 0929-370 00 (FMV´s Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Anders Andersson, sektionschef ledningssektionen på telefon 0929-37255.

Sista ansökningsdag är 2018-01-28.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Försvarets materielverk, FMV hjälper till att försvara Sverige. FMV är en civil myndighet och vår uppgift är att leverera försvarslogistik till vår viktigaste partner Försvarsmakten. I samarbete utformar och förser vi försvaret med försvarsmateriel och tjänster. Målet är effektiv försvarslogistik - när och där den behövs. Läs gärna mer på www.fmv.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 jan
Ort
Älvsbyn
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Rekryteringen hanteras av
Försvarets Materielverk FMV

Inga fler liknande jobb tillgängliga