Trafikverket · Publicerad 8 apr 2021

Som tekniker IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Har du ett stort intresse av IT-support? Då kanske du är vår nästa kollega.

Som tekniker IT inom verksamhetsområde IKT arbetar du med användarnära support och stöd som rör Trafikverkets IT-infrastruktur trafikcentralen i Ånge samt på lokalkontoren i Sundsvall och Härnösand.

Du ger support som omfattar IT-arbetsplatsen med klienter och dess kringutrustning såsom telefoni, skrivare, kontorsnätverk, mötesrum och digitala mötestjänster. Det ingår att felsöka, åtgärda och svara på frågor från användarna på trafikcentralerna eller lokalkontoren.

I rollen arbetar du ärendebaserat vilket innebär att du ansvarar för att bevaka dina inkommande ärenden och ger återkoppling till användare och beställare.

Utöver den support du tillhandahåller på plats i Ånge, Sundsvall och Härnösand arbetar du även på ovanstående sätt på distans där du stöttar användare via telefon, Skype och e-post. I arbetsuppgifterna ingår också att inventera och upprätthålla reservdelslager av viss arbetsplatsutrustning.

Du kommer att ingå i ett engagerat och positivt team där dina kollegor är spridda över landet. Genom att ha tät dialog, dagligen stötta och hjälpa varandra uppfyller vi våra gemensamma mål!

Resor i tjänsten kan förekomma utöver Sundsvall och Härnösand då du vid behov kommer fungera som backup till tekniker på andra orter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • gymnasial utbildning inom IT eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • några års erfarenhet från arbete som IT-tekniker
  • några års erfarenhet av arbete inom Microsofts klientplattformar
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • körkort B-behörighet
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med ärendehanteringssystemet Remedy ITSM.

Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina uppgifter vidare.

Att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande är viktigt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar.

Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras, agerar utifrån det och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att ditt budskap når fram till mottagaren och att förväntningarna är klara för berörda parter.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Hänvisa inte enbart till ditt CV.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-29

Upplysningar

Rekryterande chef Thommie Lundqvist
0101254010

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 apr 2021
Ort
Ånge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga