Trafikverket · Publicerad 28 dec

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet. Vi ansvarar för leverans av all utbildning till Trafikverket, väg- och järnvägsutbildning till hela Skandinavien och vi har ett antal högskole- gymnasie- och YH-utbildningar med inriktning mot järnväg. Skolan drivs som en resultatenhet och årligen utbildar vi tusentals personer. Trafikverksskolan är en attraktiv arbetsplats som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och en god arbetsmiljö.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning inom det elkrafttekniska området inom järnväg. I jobbet ingår också arbete med elevdokumentation och som lärare deltar du också i utveckling av nya kurser. Du kommer att få en pedagogisk grundutbildning och en god inskolning i rollen som lärare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning elkraft eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet och kunskap inom elkraft, transformatorer, reläskydd, brytare och frånskiljare och högspänningsställverk
  • uppfyller Transportstyrelsens hälsokrav för säkerhetstjänst inom järnväg
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har goda kunskaper i engelska.
  • har erfarenhet av arbete inom järnvägsbranschen
För att lyckas i rollen tror vi att du
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-17

Upplysningar

Rekryterande chef Linus Bengtsson

ST Stefan Kratz
0101241783

SACO Malin Nyman
0101243056

SEKO Ingvar Carlsson
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Lärare