Vertical Positioning Group · Publicerad 31 okt

Vill du arbeta i en supporterande roll och ansvara för el- och automationslösningar? VPG i Ängelholm söker en elkonstruktör!

VPG i Ängelholm söker nu en elkonstruktör som ansvarar för elkonstruktion och styrning av våra kundanpassade lyftbord. Du får chans att axla en nyckelroll inom företaget där du ansvarar för teknikområdet el och automation samt hydraulik. Du kommer att arbeta nära så väl produktionen som säljteamet och vara support kring el- och automationsspecifika och hydraulikrelaterade frågor. Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Ta möjligheten att arbeta på det marknadsledande företaget Vertical Positioning Group (med varumärkena som Marco, Hymo, Jihab och Saxon) som tillverkar lyftbord och materialhanteringsutrustning av hög kvalitet. Applikationsområden för deras lyftbord är många, bland annat används de för vertikal positionering i tillverkande industrier, som arbetsplattformar eller för transport av fordon. Som elkonstruktör kommer du få en central funktion i företaget och vara den som man internt vänder sig till vad det gäller el- och automationsrelaterade och hydraulikspecifika frågor. Vi kommer att satsa på att kompetensutveckla dig inom hydraulik och du kommer att få gå externa utbildningar för att ta dig an ansvaret på ett bra sätt. Du får här chans att bidra med din tekniska kompetens och där ditt engagemang bidrar till att ta verksamheten framåt.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen som elkonstruktör kommer du att vara länken mellan säljteamet och produktionen. Du utformar kundspecifika lösningar och har ett tekniskt ansvar gällande el- och automation och hydraulik. Din roll kommer bland annat att innefatta:
 • Elkonstruktion och PLC-programmering samt hydraulikkonstruktion.
 • Ansvara för hela den produktionsberedande processen (framtagning av ritningar (Cadett Elsa för elkonstruktionen och SolidWorks för hydraulikkonstruktionen), komponentval, orderberedning i deras Excelbaserade konfigureringsprogram, beredning i MPS-system, produktionsberedning i affärssystemet (iScala)). Även framtagning av användarinstruktioner, produktmanualer och liknande dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter.
 • Säkerställa att produkterna uppfyller grundläggande krav enligt specifika standarder.
 • Vara en intern support gällande el- och automationsspecifika och hydraulikrelaterade frågor samt felsökningsuppdrag i produktionen.
 • Delta i utvecklingen av arbetsmetoder.
 • Ansvara för att se till att underlagen genereras inom givna tidsramar.
 • Arbetet sker ofta i projektform. Du kommunicerar och samarbetar med personer från olika avdelningar internt.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer arbeta på kontoret i Ängelholm där även produktionen finns. Totalt arbetar 105 personer på VPG i Sverige och du kommer ingå i konstruktionsavdelningen bestående av 15 personer. Du kommer att rapportera till den tekniska chefen.

VEM ÄR DU?

För att lyckas och prestera väl i rollen söker vi dig som har:
 • Har minst en eftergymnasial utbildning inom el/automation.
 • Goda kunskaper inom elkonstruktion mot industrin
 • Goda kunskaper inom PLC-programmering
 • Goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i både svenska och i engelska
Det är meriterande om du har
 • Har arbetat praktiskt i en tillverkande verksamhet, som servicetekniker eller liknande.
 • Har erfarenhet av hydraulikkonstruktion.
Personlighetsmässigt är du initiativtagande och tar ansvar för att leverera inom ditt ansvarsområde. Du har ett kvalitetsinriktat sätt, är prestigelös och är en skicklig problemlösare. Därutöver trivs du med att samarbeta med andra, är serviceinriktad och kommunikativ till sättet.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG är den nya generationen bemannings- och rekryteringsföretag som rekryterar fördomsfritt. Med det menar vi att vi tänker och arbetar på nya sätt. Genom att se bortom fördomar kan vi hitta kandidater som andra inte ser - dessutom snabbare! Det gynnar våra kunder och jobbsökare samt bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad. Många av Sveriges mest attraktiva företag har upptäckt vårt synsätt och vi växer snabbt. I dagsläget har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Örebro.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga