Försvarsmakten · Publicerad 15 okt 2019

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Facility Leader är arbetar du huvudsakligen med att säkerställa robusta driftmiljöer med sunda driftförhållanden för våra IT-utrymmen och datahallar enligt överenskommelser med våra uppdragsgivare. Du ansvarar för att samordna och följa upp arbetet med pågående projekt och uppgifter inom funktionen. Facilityfunktionen är kontaktyta inom organisationen både internt och mot externa aktörer och som Facility Leader har du en koordinerande roll i detta. Samverkan är nyckeln till en fungerande process. Arbetsuppgifterna omfattar en hel del resor.

Du ingår i ett team som förutom frågor kopplat till IT-utrymmen även hanterar kapacitetsfrågor kopplat till våra driftmiljöer.

Önskvärda kvalifikationer
Gymnasieutbildning inom inriktning IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
B körkort

Meriterande

Kunskap om regelverk, byggprinciper och försörjningssystem avseende IT-rumsinstallationer
Erfarenhet av arbete med IT-utrymmen
Erfarenhet av aktiv övervakning och nätinfrastruktur
Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
Erfarenhet av projektledning eller projektarbete
Utbilning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Övrigt
Tillsvidareanställning heltid, inleds med 6 månaders provanställning

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsorten är Arboga.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson

Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga