Försvarsmakten · Publicerad 19 nov 2020

Tjänsten som IT-samordnare är bred och du ges möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer börja med att bygga upp en allmän kompetens kring hur vi arbetar inom vår organisation för att sedan forma och ta fullt ansvar i din roll som IT-samordnare. Arbetet består bland annat av att formulera och kommunicera verksamhetens krav på IT-stöd, såväl mjukvara som hårdvara och nätverk, du kommer också sammanhålla enhetens ändringsärenden inom IT-området och fungera som kontakt mot vår stab, Försvarsmaktens interna leverantör av IT-stöd med flera. Merparten av arbetstiden kommer bestå av att ta fram, kommunicera samt följa upp krav samt leveranser av IT-stöd till enheten. I rollen som IT-samordnare kommer du även att vara en aktiv och kompetent kravställare av de tjänster som verksamheten behöver och säkerställa att det som levereras är fungerande helhetslösningar. I tjänsten ingår även att stödja med underlag för budgetering, men rollen har inget eget budgetansvar.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha:
  • Gymnasieutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av arbeta i administrativa IT-system
  • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem (MS Office)
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • B-körkort
Meriterande kunskaper är:
  • Eftergymnasial utbildning
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av arbete inom IT-förvaltning från offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet av att arbeta i SAP eller annat stort affärssystem
Personliga egenskaper
Du ska vara en driven, initiativrik och serviceorienterad person som får jobbet gjort. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är struktur och noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad med engagemang och beslutsamhet. Du uppnår resultat med hög kvalitet. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat som ställer upp för varandra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och sex månaders provanställning tillämpas.
Resor förekommer och är i regel planerade.
Placeringsort är Arboga och tillträde sker snarast eller enligt ök.

För frågor kring tjänsten, kontakta avdelningschef Tomas Malmqvist.

Välkommen med din ansökan senast den 25 november 2020.

Fackliga representanter
SEKO Madelene Ekholm
SACO Pernilla Kjellgren
OFR/S Håkan Antonsson

Samtliga nås via växeln, 0589-40 400

Hos FMLOG Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga