Försvarsmakten · Publicerad 22 okt 2020

Supporttekniker bakre stöd
Om tjänsten
Vi söker dig som vill arbeta och utvecklas inom IT som supporttekniker hos en av våra bakre stödgrupperingar på servicedesk. I rollen som supporttekniker får du en bred kunskap om Försvarsmakten och de IT-relaterade systemen som finns hos oss, men också en djupare utbildning i din grupperings område för att kunna stötta våra supportoperatörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Anställningen inleds med en introduktionsutbildning med både teoretiskt och praktiskt innehåll och därefter arbetar du som Supporttekniker IT och hjälper Försvarsmaktens användare som ringer in och finns som stöd för våra supportoperatörer. Du vägleder och hittar lösningar för användare eller eskalerar ärendet vidare. Försvarsmaktens Servicedesk har i dagsläget öppet vardagar mellan kl. 07,00-17,00 så arbetet är i huvudsak förlagt dagtid.

Kvalifikationer
 • God datorvana och ett stort intresse för IT.
 • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
 • Flytande svenska i tal och skrift.
 • Svensk medborgare
 • B-Körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av ärendehanteringssystem.
 • Utbildning med inriktning IT
 • Erfarenhet av telefonsupport och problemlösning.
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt (ITIL).
 • Erfarenhet att hålla i utbildning eller tala inför grupp.
Personliga egenskaper
Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du tycker om att ge bra service och hitta lösningar på problem. Du arbetar bra både i grupp och självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om verksamheten
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.
Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar där FM Centrala Servicedesk är en av dem.

Avdelningen
Servicedesk hanterar felanmälningar, IT-beställningar, behörigheter och konton samt ger stöd till Försvarsmaktens användare i Sverige och utomlands. Servicedesk är en spännande arbetsplats i händelsernas centrum och som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag där du gör skillnad på riktigt.

Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du ska träna 3 timmar i veckan på arbetstid med tillgång till gym, simhall och andra träningsanläggningar. Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Servicedesk möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Övrigt
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
 • Sysselsättningsgrad: 100%
 • Arbetsort: Arboga
 • Tillträde: Enl. överenskommelse
För upplysningar om tjänsten
Sektionschef: Niklas Karlsson niklas.s.karlsson@mil.se

Fackliga företrädare
Tel: 0589-40400 (vxl) SACO-F Per Lohman, OFR/S Martin Sparr, SEKO Jörgen
Stehn

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-01.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga