Försvarsmakten · Publicerad 14 feb 2020

Är det dig vi söker?

Vårt team av VMware-tekniker behöver fler kollegor!
Teamet ansvar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens VMware-plattformar och i takt med att mängden system ökar behöver vi bli fler.

Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens VMware-plattformar, Citrix-lösningar och Windows-/Linux baserade klient-/serverlösningar. Vårt uppdrag innebär att kontinuerligt möta verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom respektive område.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du blir en del av det team som ansvarar för drift av vårt plattformskoncept för VMware. Det innebär att vara delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten är en naturlig del av vardagen.

Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Vi arbetar aktivt med att använda supporterade versioner på mjuk- och hårdvara, detta medför att vi kontinuerligt vidarutbildar vår personal.

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Kompetens/Krav
 • Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
 • Kunskaper om och flera års arbetserfarenhet inom två eller flera av följande områden:
 • VMware ESXi
 • VMware VCSA
 • VMware vRops
 • klustrade VMware-plattformar
 • Installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016/2019
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:
 • Serverhårdvara
 • SAN-storage
 • Backupkoncept för virtualiserade miljöer, gärna snapshot backuper
 • Arbetserfarenhet av stora organisationer med komplexa, blandade driftsmiljöer.
 • Arbete enligt ITIL
 • Arbete utifrån agila principer och förhållningssätt
Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Maria Dahlberg (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga