Försvarsmakten · Publicerad 11 juni

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av sju sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens virtuella miljöer baserade på VMware, Windowsbaserade client/serverlösningar och integrationsplattformar. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Är det dig vi söker?
 • Har du jobbat med drift av Windows Server?
 • Känner du att det är dags att ta nästa steg för att arbeta med stora, blandade driftsmiljöer?
 • Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden?
Då tror vi att du kommer att passa för rollen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du är en del av det team som ansvarar för löpande drift av Windowsbaserade IT-system samt integrationsnavet mellan olika system. De flesta system som detta team hanterar är virtualiserade och det förekommer även system som är byggda på både Windows- och Linuxbaserade servrar.

En del i arbetsuppgiften är att vara delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området, ett arbete som utförs i nära samarbete med förvaltning och externa leverantörer. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten är en naturlig del av vardagen.

Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Vi arbetar aktivt med att använda supporterade versioner på mjuk- och hårdvara, detta medför att vi kontinuerligt vidarutbildar vår personal.

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet.

Kompetens
 • Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
 • Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2008/2012/2016
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort är ett krav
Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:
 • XWARE xTrade BCS
 • Microsoft Server 2016
 • Microsoft SQL Server
 • Microsoft Active Directory
 • RedHat Enterprise Linux
 • Arbete enligt ITIL
 • Arbete utifrån agila principer och förhållningssätt
Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Maria Dahlberg (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Fackliga företrädare:SACO Pär Lohman, 0589-408 33, OFR/S Clarence Arnstedt, 013-284544, SEKO Hans Monthan , 070-2151344.

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga