Försvarsmakten · Publicerad 22 juli 2020

Nu söker Försvarsmakten i Arboga en systemtekniker med inriktning IP-nätverk. I rollen som systemtekniker ansvarar du för att ge 3rd line support av de IP-nätverk som finns i Försvarsmaktens IT-system. Du kommer framförallt att jobba med drift, säkerhet och övervakning av olika nätverkslösningar. Exempel på arbetsuppgifter är att göra installationer, felsökning, optimering, konfigurering samt larmsättning mot övervakningsplattformar. Du kommer också att delta i större projekt vilka kan innebära implementering av nya eller större förändringar av Försvarsmaktens IT-system.

För att lyckas i rollen krävs följande:
 • Minst 3-årig erfarenhet av arbete med drift och underhåll av stora Cisco nätverk
 • Ett CCNP-certifikat eller motsvarande kunskaper
 • Gymnasieutbildning med inriktning IT
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-Körkort
Kunskaper inom följande är meriterande:
 • NOC arbete
 • Verktyg såsom Splunk, HP NNM eller Cisco Prime Infrastructure
 • Brandväggar såsom Färist, Palo Alto eller Cisco ASA
 • Lastbalanserare
 • Processorienterat arbetssätt, ITIL, eller arbeta utifrån agila principer
 • Högskoleutbildning inom IT
IT Driftcentralen - Vi ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Då Försvarsmakten förfogar över många stora och komplicerade IP-nätverk finns goda möjligheter till att fördjupa sig inom olika kompetensområden ända upp till CCIE nivå. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Martina Fransson eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl)

Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00

OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

SACO: Pär Lohman

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga