Försvarsmakten · Publicerad 8 jan 2020

Var med och gör skillnad och samtidigt jobba med det du brinner för!
Sök till oss och bli en viktig spelare och säkerställ Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda dygnet runt, året om.
Försvarsmakten söker nya medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) i Arboga. FMTIS Driftenhet levererar central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Servicedesk ingår i Driftenheten och ansvarar för att tillhandahålla support av IT-system inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som supportoperatör svarar du för att ge first line support till Försvarsmaktens IT-användare. I arbetsuppgifterna ingår bl. a. att ta emot samtal, vägleda samt finna lösningar för användaren eller eskalera ärendet vidare inom organisationen. Allt dokumenteras i ett ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer:
 • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller kunskaper och arbete som bedöms motsvarande, är ett krav.
 • God datorvana.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Meriterande:
 • God erfarenhet av ärendehantering
 • Erfarenhet av telefonsupport och problemlösning
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt (ITIL)
Personliga egenskaper:
 • Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem
 • Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig
 • Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga
 • Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Förmåner:

Fysisk träning på arbetstid.

Stora utvecklingsmöjligheter.

Övrig information: Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt ök. Arbetsort: Arboga.

Upplysningar: Upplysningar om befattningen lämnas av Viktor Thebo eller Christina Berggren Lindh, som nås via växeln tfn 0589 - 40400.

Fackliga företrädare: SACO-F Pär Lohman, tfn 0589-408 33, OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44, SEKO Jörgen Stehn, tfn 070-677 99 21.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-01-19, som ska innehålla ditt CV samt ansökningsbrev där det på ett tydligt och motiverande sätt framkommer varför just du är rätt kandidat för befattningen

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga