Zinkgruvan Mining AB · Publicerad 19 okt

Brinner du för arbetsmiljöfrågor? Letar du efter en ny och utmanande tjänst på ett stort och modernt företag?
För ett längre uppdrag på ett år söker Zinkgruvan Mining AB nu en arbetsmiljösamordnare.

Tjänsten förväntas starta så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande så skicka därför din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som arbetsmiljösamordnare kommer du att vara delaktig i utvecklingen och genomförandet av arbetsmiljöarbetet på Zinkgruvan Mining AB. Du kommer att arbeta proaktivt och i nära samarbete med medarbetare på alla nivåer i företaget.

Som en viktig del i avdelningen Hälsa Miljö Säkerhet (HMS) arbetar du med att utveckla arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet vid anläggningen. Tillsammans med linjefunktionen i företaget tar du fram arbetssätt som säkerställer en trygg och säker arbetsmiljö. Detta innebär att du bland annat genom riskanalyser utvecklar, uppdaterar och skapar nya rutiner och arbetsbeskrivningar. Som arbetsmiljösamordnare kommer du även vara ett stöd och en viktig del i implementeringen av nya lagar och regler inom området.

Vidare arbetar du även med:
  • rapportering för att möta legala- och koncerngemensamma krav inom området
  • uppdatera säkerhetsstandarder, rutiner och instruktioner
  • förbättra och underhålla företagets introduktionsprogram inom säkerhetsområdet
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor, kanske från roller som arbetsmiljöansvarig, säkerhetssamordnare eller motsvarande. Du har varit verksam inom industrin och erfarenhet av gruvdrift och underjordsarbete är meriterande. Som person är du en skicklig kommunikatör, driven, uthållig och beslutsam. Du skapar lätt relationer och bygger förtroende inom organisationen.

Då företaget verkar i en internationell miljö talar och skriver du både svenska och engelska.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Zinkgruvan Mining AB är ett helägt dotterbolag till Lundin Mining AB som är en expanderande internationell koncern med gruvor på fyra kontinenter. Koncernens aktier är noterade på börsen i Toronto och Stockholm. Zinkgruvan Mining är Sveriges sydligaste underjordsgruva och ligger i samhället Zinkgruvan som ligger 2 mil från Askersund och 6 mil söder om Örebro.

Zinkgruvan Mining AB är ett modernt gruvföretag som producerar koncentrat av zink, bly och koppar i världsklass. Malmproduktionen är cirka 1,2 miljoner ton per år och omsättningen uppgår till 1400 MSEK. Deras främsta produkt är zink som bidrar till ett mer hållbart samhälle genom att ingå i galvaniseringsprocessen. Antalet medarbetare är 370.Vi har brutit malm sedan 1857 och samlat på oss nästan 160 års erfarenhet.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 okt
Ort
Askersund
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Energi & Miljö
Kontakt
Mejla Anna Kjellvi
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga