Stora Enso · Publicerad 10 feb 2021

Stora Enso Fors Bruk är en innovativ, högteknologisk och hållbar industri som producerar världsledande lättviktskartong för konsumentförpackningar. Med hjälp av AxÖ Consulting söker man nu en controller. Som controller erbjuds du en bred och spännande roll på ett globalt företag som anser att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av ett träd imorgon.

Vill du investera i en karriär som bidrar till en mer hållbar framtid? Varje dag. Välkommen med din ansökan!

Stora Enso erbjuder

Som företag bidrar Stora Enso till ett bättre klimat. Med värderingarna "Lead and Do what's right" strävar Stora Enso efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av den egna verksamheten, inom samhället såväl som i hållbarhet. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill vara en del av Stora Ensos resa. Med verksamhetens långa erfarenhet inom cirkulära lösningar och med ett förnybart och återvinningsbart råmaterial är Stora Enso i en unik position att driva övergången till en cirkulär bioekonomi.

Stora Enso tror att mångfald stärker konkurrenskraften och bidrar till bättre beslutsfattande. Man tror att arbetsgrupper med olika bakgrund gör det möjligt att utforska nya perspektiv och utmana sätt att tänka. På Stora Enso arbetar man därför aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare som är för lika möjligheter och som följer icke-diskriminerande metoder.

Arbetsuppgifter

Stora Enso Fors vill rekrytera en controller med intresse för både verksamhet och resultat. I det ingår produktkalkylering, analys och uppföljning av resultat och kostnadsoptimeringar samt investeringsberäkningar. Du kommer att jobba efter den ekonomiska årscykeln med frågor såsom budget, prognoser, månads- och årsbokslut. Du är aktiv i förbättringsarbete, deltar och driver affärsmöjligheter såväl inom brukets produktionssektioner som inom divisionens matrisorganisation inom controlling. Genom samarbete, i strävan att nå harmoniserade processer och implementera best practice, deltar du i utveckling mellan divisionens enheter.

I rollen är det viktigt att du är nära verksamheten, lyssnar, är intresserad och utmanar. Du kommer tillhöra controlleravdelningen, som består av fyra kollegor, och rapportera till Mill Controller.

Vem söker vi?

Du är van vid att arbeta i en internationell miljö och du får också gärna ha ett teknikintresse. Vi ser att du som söker har arbetat med produktkalkylering samt att du har minst ett par års arbetslivserfarenhet från controllerarbete i ett producerande företag. Utöver detta har du en relevant högskoleutbildning inom ekonomi samt förmågan att återge komplicerade samband på ett enkelt sätt och presentera detta i olika sammanhang. För att lyckas i rollen ser vi att du delar Stora Ensos värderingar. Givetvis har du exceptionell kunskap i Excel och MS Office program samt behärskar svenska som engelska. Koncernspråk är engelska.

Som person är du en analytisk lagspelare som visar prov på stor uthållighet. För att trivas i rollen är du dessutom en person som har ett tekniskt intresse för produktion, är affärsorienterad och har en stark initiativförmåga.

Information om ansökan

Urval sker löpande, vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Linda Axäng, AxÖ Consulting, på telefonnummer + 46 (0)79 340 54 42 eller via mejl linda.axang@axoconsulting.se. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Då vi är angelägna om att rekryteringsprocessen skall vara såväl gedigen som effektiv, kan rekryteringsprocessen komma att kompletteras med videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest.

Om Stora Enso

Stora Enso Fors AB ingår i divisionen för Packaging Materials och fabriken ligger i Fors, strax nordost om Avesta. Total årskapacitet av 410 000 ton och antal anställda är cirka 520 personer. Fors Bruk har en 100% fossilfri el- och ångproduktion vilket gör bruket unikt i världen.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin.

Se mer om oss här: Film om Stora Enso Fors Bruk

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Ort
Avesta
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga