Saint-Gobain · Publicerad 13 juli 2021

Application Engineer med konstruktörs profil till Saint-Gobain Sweden i Billesholm.

Vill du arbeta för hållbart byggande? Saint-Gobain Sweden bestående av varumärken som ISOVER, Weber, Gyproc och Dalapro tar nästa steg för ytterligare kunna erbjuda helhetslösningar till sina kunder. Vill du vara del av en ny avdelning som driver denna utveckling framåt?

Bakgrund

Efterfrågan att bygga flervåningshus med träkonstruktion har ökat kraftigt. Tidigare var träkonstruktion oftast relaterat till enfamiljshus, men under de senaste tio åren har det även ökat kraftigt i flerfamiljshus (andel 5% 2015 till 20% 2019 enl. SCB). Det stora intresset drivs av ett ökat fokus på hållbarhet – att sänka byggnads koldioxidavtryck samt möjligheten uppföra byggnadens stomme på kort tid. Regeringen/kommunerna stödjer och stimulerar även denna utveckling.

I och med detta har användandet av CLT (Cross Laminated Timber), eller på svenska KL-trä (korslimmat trä), också ökat markant. Stora investeringar har gjorts i såväl Sverige som Europa gällande CLT-produktionskapacitet.

Ett nytt team ska skapas

Saint-Gobain Sweden (SG SE) erbjuder konkurrenskraftiga produkter/lösningar för KL-träkonstruktion. Under 2019-2020 utvecklades en design guide för konstruktion i KL-trä med alla inblandade affärsenheter inom SG SE. Guiden består av tekniskt bakgrundsmaterial samt lösningar för byggnadselement, såsom ytterväggar, tak, mellanbjälklag och mellanväggar med uppgifter om prestanda och hållbarhetsdata. Guiden lanserades 2020 och har rönt stort intresse.

För att stärka och utveckla sin position för denna relativt nya konstruktionsmetod har SG SE beslutat att skapa ett nytt team. Som Applikationsingenjör kommer du att erbjuda och hjälpa kunderna med lösningar från CLT-designguiden och även andra relaterade lösningar och tjänster från SG SE.

Om Saint-Gobain Sweden

SAINT-GOBAIN SWEDEN AB är en världsledande aktör inom samhällsbyggnad som utvecklar, tillverkar och marknadsför byggmaterial med hög prestanda samt erbjuder innovativa lösningar på utmaningar som tillväxt, energieffektivitet och miljöskydd. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber.

Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 170 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 800 anställda till en omsättning på ca 3 miljarder SEK. Saint-Gobain Sweden AB tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Mer om jobbet

Din arbetsuppgift kommer att vara kopplad till att stödja utvecklingen av lösningar och system för bland annat KL-träkonstruktioner. Du arbetar fram och visualiserar lösningarna i nära samarbete med våra kunder, vår avdelning för affärsutveckling, våra produktchefer, vår utvecklingsavdelning och våra föreskrivande säljare. Din uppgift blir också att göra prestandaberäkningar (t ex termisk prestanda, ljud, brand, fukt och klimatavtryck samt eventuellt vindlaster) för våra Saint-Gobain-lösningar. Du ser till att vi digitaliserar uppgifter om lösningarna på ett smart sätt och blir ägare av denna databas. Vid behov av smarta logistik-lösningar mot våra potentiella KL-trä-kunder ser du till att lösningarna anpassas för smart byggoptimering.

Du rapporterar till vår affärsutvecklingschef på Saint-Gobain Sweden och placering av tjänsten är i Billesholm där ISOVER har sin verksamhet.

Vem är du?

Vi tror att du är en högskoleingenjör med några års erfarenhet inom byggindustrin. Du arbetar med konstruktion och beräkning och ritar i 3D CAD. God erfarenhet av BIM är något vi värderar högt. Du kombinerar gärna teori med praktik i nära samarbete med våra kunder. Du har förståelse för olika tekniska plattformar och för byggande i digitala miljöer.

Viktigast för oss är att hitta någon som har grunderna enligt ovan och sedan intresset för att lära sig nya saker. Är du framåtlutad och nyfiken, proaktiv, analytisk, ambitiös och en kundfokuserad person så kan du passa in bra hos oss. Du kommer att vara en viktig kugge i en ny avdelning vilket innebär att du verkligen kan påverka och sätta avtryck. I och med det är möjligheterna att utvecklas goda.

Hur ansöker jag då denna tjänst?

I denna rekrytering har ISOVER tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser över urvalet löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vem är Macavoy AB?

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 aug 2021
Ort
Bjuv
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga