SJR · Publicerad 9 okt

Eton, grundat 1928, är världsledande inom marknaden för premiumskjortor och accessoarer för män. Produkterna säljs via såväl egna Eton Brand Stores som varuhus, i fristående butiker och online. Eton har närmare 1 500 försäljningsställen på över 40 marknader runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Gånghester utanför Borås. Eton omsätter årligen nästan en miljard kronor.

Vi utökar nu vår ekonomiavdelning med en koncernredovisningsansvarig och söker dig som vill vara med på vår fortsatta utveckling och tillväxtresa!

Arbetsbeskrivning
Som koncernredovisningsansvarig hos oss får du vara med och påverka och bidra med din specialistkompetens inom IFRS. Detta är en ny roll hos oss och du kommer därför kunna vara med och sätta strukturen i ditt arbete. Dina arbetsuppgifter innefattar framförallt:
  • Tillse att koncernens redovisningsprinciper är i enlighet med IFRS
  • Ansvar för års- och kvartalsredovisning enligt IFRS för koncern och moderbolag
  • Konsolidering av koncernens månadsrapporter
  • Upprätta kassaflödesanalys
  • Kvalitetssäkring av finansiell information i moder- och dotterbolag
  • Delaktig i månads- och årsbokslut
  • Löpande bokföring i ett fåtal holdingbolag
  • Löpande uppdatering av koncernens finansiella manual
  • Förbättringsprojekt inom ekonomifunktionen
  • Kontakt med externa myndigheter och revisorer.
Det finns även goda möjligheter att vara med och utveckla företaget inom andra områden beroende på din kompetens och ditt intresse. Du rapporterar till vår Finance Manager och kommer att arbeta på vårt huvudkontor som finns i mycket fina lokaler i Gånghester.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har flera års erfarenhet av arbete med koncernredovisning alternativt har en bakgrund inom revision. Du har mycket goda kunskaper inom IFRS och använder Excel på en avancerad nivå. Då vi är ett internationellt bolag ser vi även att du behärskar engelska väl och har du tidigare arbetat på ett tillverkande bolag är det meriterande.

Som person ser vi att du är självgående och lösningsorienterad med en väl uttalad analytisk förmåga. Du har ett öga för detaljerna samtidigt som du har en god överblick över helheten. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och är noggrann, att leverera med kvalitet är en självklarhet för dig. Har du även lätt för att samarbeta med andra och trivs i en prestigelös och familjär miljö präglad av laganda är detta tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Sweden AB (SJR). Skicka in din ansökan senast 28 oktober. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson om du har frågor på telefon 031-333 54 85. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 okt
Ort
Borås
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga