Sigma IT · Publicerad 11 dec 2019

Sigma IT i Borås växer och vi söker nu en nyfiken och vetgirig testare med erfarenhet av manuella tester som vill bli en del av vårt team med duktiga och ambitiösa kollegor. Du blir en viktig del i Sigmas satsning för att bli det bästa IT-konsultbolaget i Borås

I denna roll är har du en placering som konsult hos vår kund i centrala Borås. Ditt huvudfokus blir att kvalitetssäkra den mjukvara som teamet bygger. Vi söker dig som har arbetat ett par år inom test med och som är intresserad av en ny karriärmöjlighet. Läs vidare nedan!

Test, testare, test engineer, QA engineer, test automation, testautomation, testautomatisering, Selenium, Fitnesse, Cucumber, SoapUI, Postman, jAutomate, jMeter, LoadUI, CodedUI, Test Café, EggPlant, Ranorex, java, C#, javascript, ISTQB, Exploratory Testing, utforskande test

Hur ser rollen ut?

Sigma IT i Borås består av ett 20-tal anställda och vi växer!

Du blir en del av vår grupp i Borås där merparten av kollegorna arbetar som konsulter ute hos kund. Fokus i ditt arbete kommer att ligga på manuella tester, men det kommer finnas goda möjligheter att bli mer engagerad i automatiserade tester. Här ingår du i ett team där du tillsammans med andra utvecklar och förvaltar de tester som kan påvisa den kvalitet som behövs. Det kommer finnas en god möjlighet att vara med och påverka val av metoder och arbetsverktyg.

Du planerar testarbetet, prioriterar, resurssäkrar samt följer upp och förbättrar testprocessen. Som testare är du nyfiken och du kompletterar gärna skriptad testning med utforskande testning och du har förståelse för när man i processen bör automatisera testningen och när det lämpar sig med manuell testning.

Din bakgrund

Du har förståelse, kunskap och framförallt nyfikenhet kring olika testverktyg & testmetoder och hur de kan användas effektivt i testarbetet. Du vet också hur testarbetet behöver bedrivas på olika delområden såsom integrationstester, prestandatester, test av mobila applikationer, användbarhetstester m.m.

Du har arbetat i större och mindre testprojekt. Vi tror att du har tidigare erfarenheter av att agila tillvägagångssätt, till exempel Scrum.

Du är bekväm med några av följande verktyg och begrepp:
  • Selenium
  • FitNesse
  • Cucumber
  • Continuous Integration
Vidare ser vi gärna att du har viss programmeringserfarenhet, t ex i Python, JavaScript, Java och/eller C#

Det är dessutom meriterande om du har:
  • Relevanta certifieringar (ISTQB Foundation, ISTQB Agile Tester) - om du ej har dem får du dem hos oss.
  • har viss programmeringserfarenhet, t ex i Python, JavaScript, Java och/eller C#
Troligen är du utbildad systemvetare, ingenjör eller liknande.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss då vill behålla den atmosfär vi har idag. Våra medarbetare kännetecknas av en affärsmässig och kundorienterad attityd, samt förmåga att snabbt ta till sig ny information och omvandla den till kreativa lösningar. Du respekterar dina kollegor och har en stark vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra samt lyssna och lära.

Vi letar efter personer som säger VI och inte JAG.

Sist men inte minst, vi vill att du skall fortsätta att utvecklas och ha kul på jobbet!

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Vi har inte möjlighet att hantera ansökningar skickade via mail.

Du som har frågor om tjänsten eller om Sigma får gärna maila till Shikar Karim, shikar.karim@sigma.se

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Mer om Sigma IT

På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT består av över 1200 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 4000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och vi har även ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 jan 2020
Ort
Borås
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga