Sigma · Publicerad Igår 00:00

SPs vision är att vara en internationellt ledande innovationspartner. Våra 1500 medarbetare utvecklar och förmedlar teknik till över 10 000 kunder. Vi skapar värde och hållbar utveckling för näringsliv och samhälle genom att bidra med kompetens och nytta inom hela innovationsprocessen. SP är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i Universums senaste undersökning. I SP-koncernen ingår moderbolaget SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut samt dotterbolagen SP Process Development, SP Processum, SP ETC, AstaZero, CBI Betonginstitutet, SMP Svensk Maskinprovning, Glafo Glasforskningsinstitutet och JTI Institutet för jordbruks- och miljöteknik. SP ägs av RISE.

Läs gärna mer på www.sp.se

Vill du vara med och bygga upp forskningen inom Division Certification?

- Då är du den personen vi söker just nu! Vi satsar stort och skapar nu en helt ny roll där du får möjlighet att bedriva forskning som höjer kvaliteten och ökar konkurrenskraften för svenskt näringsliv.

Vi söker dig som vill ta dig an denna nya roll och driva både egna forskningsprojekt eller forskning ihop med SPs övriga forskningsområden men även bygga upp verksamheten kring forskning.

Din roll
Du kommer att ansvara för att identifiera nya projektmöjligheter, bygga forskningsgrupperingar samt leda forsknings- och uppdragsprojekt. Som projektledare kommer du att arbeta med forskningsorienterad affärsutveckling och kundprojekt när något ska kvalitetssäkras inför marknadsintroduktion. Detta sker i samarbete med företag, universitet och högskolor samt myndigheter både i Sverige och internationellt. Det finns en stor frihet och många möjligheter att utveckla rollen.

Till din hjälp på SP finns chefer, revisorer, certifieringsingenjörer, forskare inom andra områden, med mycket djupa och breda kompetenser inom i stort sett samtliga teknikområden.

Du är affärsinriktad och har god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Detta kan komma till uttryck genom proaktiva kundkontakter, att skriva ansökningar till forskningsfinansiärer samt hålla seminarier och kurser. Din uppgift blir att agera som en aktiv projektledare gentemot projektdeltagare och projektintressenter. Du drivs av att få forskningen att göra nytta för svenskt näringsliv och samhälle genom ett högre fokus inom certifieringstjänster.

Har du etablerade kontakter med personer i ledande befattning inom näringslivet och/eller myndigheter är det meriterande.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl.a. att bestå av:
  • Bedriva egen forskning
  • Identifiera och bedöma projektmöjligheter inom forskningsutlysningar samt för näringslivets forskningsbehov
  • Nätverkande, aktiv kundbearbetning, deltagande i konferenser, workshops mm
  • Representera SP i branschorienterade sammanhang
  • Leda och genomföra framtagande av projektförslag och finansieringsansökningar.
  • Skapa nya, vidareutveckla och upprätthålla relationer och samarbeten med berörda parter
För att lyckas i rollen behöver du ha god förståelse för betydelsen av kvalitet i system och förmågan att sätta den i ett kommersiellt sammanhang. Du behöver också förstå vikten av att skapa de bästa förutsättningarna för att tillföra det där lilla extra som ger nytta för kunderna.

Din profil
Du har en PhD eller liknande inom något relevant område, t.ex. ledningssystem, systematiskt arbetssätt, management eller likvärdigt. Vi vill också att du har en forskarbakgrund och att du framgångsrikt har sökt medel för större projekt inom området samt har erfarenhet av projektledning av de samma.

Du kan växla mellan helhets- och detaljperspektiv samt har förmågan att snabbt sätta dig in i nya eller angränsande områden. Som person har du förmågan att ta plats i ett sammanhang men också veta när en mer lyssnande attityd är mer framgångsrik. Att agera som en naturlig ledare och driva projekt framåt är viktigt för att få momentum i organisationen. Du drivs av en naturlig nyfikenhet och gillar nya utmaningar. Det är viktigt att du är självmotiverande med egen initiativförmåga och drivkraft samt att du har en hög strategisk förmåga. Du har förmågan att entusiasmera och inspirera personerna i miljön runt omkring dig.

Du behärskar Svenska och Engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Placering: SP i Borås.

Om SP Division Certifiering
SP Division Certification är Sveriges största ackrediterade certifieringsorgan inom person, produkt och ledningssystem. I vår tolkning av ägaren Näringsdepartementets styrning finns att vi ska vara unika och leda marknaden. För att lyckas med detta behöver vi ha stora nätverk med bland annat branschorganisationer, veta vad som är på gång inom EU-direktiv, svenska regelverk etc. Forskning är också en pusselbit i detta.

Vi har idag 57 anställda och ett antal konsulter bundna till vår division. Huvuddelen av de anställda finns i Borås och Karlskrona, men det finns också flera revisorer som utgår från sin hemadress runt om i Sverige. Detta för att finnas nära våra kunder.

Kunderna finns inom alla branscher. Störst är marknaden inom samhällsbyggnad. Vi har även en ökande omsättning i utlandet.

Kontaktpersoner
Vi vill ha din ansökan snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Compleo. Detta är en fast tjänst och anställningen är på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut AB. Registrera din ansökan via www.sigmaitc.se. Vid frågor kontakta Susanne Hjälmered på susanne.hjalmered@sigma.se, 070-389 70 07
+ Läs mer om jobbet