Academic Work · Publicerad 22 apr 2021

Har du nyligen tagit ut en ingenjörsexamen och är intresserad av att arbeta som Projektingenjör hos Trafikverket? Som Projektingenjör kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Vi söker dig som trivs i en social och administrativ roll samt har en fallenhet för att skapa goda relationer både internt och externt.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som är i början av din karriär och vill utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar erfarna projektledare i projekt inom vegetation. Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du kommer att få lära dig om infrastruktursektorn och anläggningsbranschen och därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Projektingenjör kommer du att få arbeta i flera spännande projekt inom underhåll av järnvägsinfrastruktur kopplat till vegetation kring järnvägen. Vegetationsunderhåll innefattar exempelvis arbete med trädsäkring, invasiva arter, ogräsbekämpning och förvaltning av miljötillgångar. Du kommer att arbeta inom förvaltningen direkt under projektledaren, med arbetsuppgifter som erbjuder stor bredd och variation.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Biträda projektledaren i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
 • Biträda projektledaren med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
 • Medverka och protokollföra möten och kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
 • Strukturera och administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner.
 • Säkerställa projektens fakturaflöden, stödja projektledaren i ekonomiuppföljning samt övrig administration.
 • Framställa budskapsdokument med viktigt information som ska skickas ut i organisationen.
Vi söker dig som
 • Har en uttagen civil- eller högskoleingenjörsexamen, exempelvis inom industriell ekonomi, bygg- eller maskinteknik (examensbevis behöver uppvisas).
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska eftersom det förekommer kontakt och dokumentation på båda språken. Du är även duktig på att uttrycka dig i skrift.
 • Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
 • Har mycket god datavana och kunskaper i Officepaketet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en engagerad lagspelare som skapar förtroende och är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs. Vidare är du flexibel och orädd med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara självgående, ordningsam och ansvarstagande.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Borlänge
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga