Academic Work · Publicerad 5 nov 2021

Har du en ingenjörsexamen inom järnväg, elektroteknik, maskin eller bygg och är intresserad av att arbeta som teknikingenjör hos Trafikverket? Som teknikingenjör kommer du arbeta i spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Vi söker dig som trivs i en social och administrativ roll samt har en fallenhet för att skapa goda relationer både internt och externt.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu två personer till rollen som teknikingenjör inom signalsystem. Som teknikingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du kommer att få lära dig om infrastruktursektorn, därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas i rollen, såväl professionellt som personligt.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd hos Academic Work och arbetar som konsult hos Trafikverket, uppdraget är av långsiktig karaktär.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med tekniska frågor riktat mot underhåll och systemförvaltning av järnvägens signalsystem. Tillsammans med en kollega kommer du hantera komponent- och reservdelsfrågor, teknisk administration och dokumentation. Tjänsten innefattar kontakt med flera olika aktörer, både internt och externt, för att ta fram arbetssätt och rutiner kring hanteringen av reservdelar till signalsystemen.

Vi söker dig som
 • Har en avklarad högskole- eller civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad, elektroteknik, maskin, bygg eller motsvarande (examensbevis behöver uppvisas).
 • Innehar B-körkort då det kan förekomma resor i tjänsten.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska eftersom det förekommer kontakt och dokumentation på båda språken.
 • Har mycket god datavana och kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel.
 • Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom signal eller järnväg, men inget krav.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, för att lyckas i rollen ser vi att du har ett stort driv och en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter. Du är initiativtagande, problemlösande och har en positiv inställning där du ser möjligheter istället för problem. Vi ser även att du är en engagerad lagspelare med god samarbetsförmåga som arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Borlänge, alternativt Gävle
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Tjänsten är placerad i säkerhetsklass 3 vilket innebär att du kommer att behöva genomgå en säkerhetsklassning för anställningen.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga