Trafikverket · Publicerad 6 apr 2021

Som biträdande utredare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som biträdande utredare kommer du att arbeta med analyser inom trafiksäkerhet inom järnväg och du kommer ingå i enhetens analysgrupp. Du kommer att analysera statistik och utredningar på både enskild samt aggregerade nivå. Från en längre period i syfte att se större samband och systematiska brister och kunna föreslå åtgärder för att åtgärda bristerna. Vi söker just nu två stycken biträdande utredare.

Ena tjänsten:

För den ena tjänsten kommer du bland annat att ansvara för omvärldsbevakningen gällande trafiksäkerhetsområdet inom järnväg. Detta innebär att du följer aktuella nyheter runt om världen och sedan selekterar du ut och bedömer vilka nyheter som berör oss och sammanställer detta i ett månadsutskick.

Du kommer också att arbeta som effektsambandssamordnare vilket innebär att du analyserar effekter av de trafiksäkerhetsåtgärder vi genomfört.

Du ingår även i Halveringsrådet som är ett Trafikverksövergripande råd som arbetar med hur vi ska nå halveringsmålet 2030.

Andra tjänsten:

För den andra tjänsten kommer du bland annat ha ansvaret för den årliga trafiksäkerhetsrapporten som tas fram. Här blir du spindeln i nätet och rapporten är en viktig del i arbetet, förutom att den används både internt och externt ska en rapport också lämnas över till myndigheten Transportstyrelsen.

Du kommer också att vara FOI-samordnare (FOI= Forskning och innovation). Det här innebär bland annat att fånga upp enhetens intressen för vilka områden vi önskar mer kunskap inom. Sedan kommer du delta på möten tillsammans med andra FOI-samordnare för att ta fram gemensamma forskningsområden.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du analytisk och har förmågan att hantera information och dra slutsatser samt kan samverka både i arbetsgruppen och med andra kontaktytor internt och externt. Du är strukturerarad vilket innebär att du självständigt prioriterar bland dina arbetsuppgifter, följer tidplaner och håller deadlines. Du leder dina ansvarsområden och vågar ta egna beslut inom dessa områden

Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning (180 hp/120 p) inom relevant område
  • har arbetslivserfarenhet av att genomföra analyser på aggregerade nivå inom trafiksäkerhet på järnväg
Du uppfyller också två av nedanstående krav:
  • har arbetat med att ta fram trafiksäkerhetsrapporter inom järnväg
  • har arbetat med omvärldsbevakning inom trafiksäkerhet inom järnväg
  • har arbetat inom analysområdet för trafiksäkerhet järnväg
Det är meriterande om du
  • har arbetat inom järnvägsbranschen hos operatörer
  • har erfarenhet av projektledning
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräpposten.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-14

Upplysningar

Rekryterande chef Tobias Lindberg
0101236497

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Maja Edvardsson
0101237163
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
14 apr 2021
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga