Trafikverket · Publicerad 20 sept 2021

Vill du vara med och utveckla av ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem och dessutom bidra till hållbara transporter? Då kan detta vara tjänsten för dig! Som specialist elkraft på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

"Trafikverket är en mycket stor aktör inom elområdet vilket många inte känner till. Det roligaste med jobbet är man får lyfta blicken och arbeta med elfrågor i ett större sammanhang och har möjlighet att vara med och påverka förutsättningarna för elektrifieringen av transportsektorn" - berättar en medarbetare

Arbetsuppgifter
Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för teknik samt vilja att tillsammans med våra tekniska specialister utveckla elkraftområdet och säkerställa Trafikverkets leveranser. Du bidrar med din specialistkunskap i förutsättningsskapande arbete, där du kommer att jobba brett inom elkraftområdet. Du kommer t.ex. att genomföra övergripande strategiska utredningar och ta fram styrande dokument. Vi står inför många spännande utmaningar med ett stort behov av förstärkning och nya lösningar och system, inte minst för den ökade elektrifieringen av infrastruktur och fordon. Här får du en betydande roll i arbetet för att vi ska möta upp det ökade behovet. Förutom den här breda rollen kommer du också att ha mycket fokus på ellagstiftningen som t.ex. specialiststöd. Flera av Trafikverkets nuvarande och kommande uppdrag kopplade till elanläggningen styrs av förutsättningarna i ellagstiftningen. I din roll ingår att bevaka ellagstiftning för hela Trafikverket och driva arbetet för att öka kunskapen kring ellagstiftningen.

Din utveckling

Du kommer att växa in i rollen och på sikt får du mer ansvar och verkar inom större projekt. Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du

Du har förmåga att se lösningar ur ett helhetsperspektiv samtidigt som du självständigt strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren oavsett om det är i ett enskilt möte, i en presentation eller i en workshop. Du har lätt för att bygga relationer och samarbeta.

Vi söker dig som har
  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom elkraftteknik eller annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • bredare erfarenhet av förvaltning eller nybyggnation av elkraftanläggningar
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete med ellagstiftningen
  • har erfarenhet från utveckling av processer och arbetssätt
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas i samband med att ansökningstiden upphör och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-17

Upplysningar

Rekryterande chef Maarten Reijm
0101231832

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 okt 2021
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga