Trafikverket · Publicerad 25 juli

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Enheten ansvarar för framtagande av externa och interna rapporter för Trafikverket där arbetet som controller kommer att omfatta utveckling och utformning av direktiv, anvisningar, arbetssätt för Trafikverkets controllers. Enheten ska fortsätta driva det förändringsarbete som påbörjats inom ekonomistyrningen bland annat genom delaktighet i ett nystartat projekt. Arbetsuppgifterna för enheten innefattar även till viss del arbete med ramfördelning, planeringsanvisningar samt beredning av dialoger med Generaldirektören och verksamhetscheferna. Enheten har även ansvar för att leda och driva arbetet i användargrupper för controllers inom områdena verksamhetsplanering, uppföljning och avvikelsehantering.

Vi söker nu en controller som dels vill arbeta med kvalificerade uppföljningar och analyser på koncernnivå men även arbeta med utvecklande och utformande av processer samt framtagande av rutinbeskrivningar. Det är alltså ett ganska brett och varierande jobb. Vi jobbar mycket i team inom enheten men även utåt organisationen, så även om en arbetsuppgifter görs individuellt har man alltid ett nära samarbete med kollegor. Du som söker ska ha erfarenhet och förmåga att lyfta fram väsentliga frågor och svar på koncernnivå. Du ska även vara intresserad av att arbeta med utvecklingsfrågor både i utvecklingsprojekt och som ständiga förbättringar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning om 180 hp (120p) med inriktning mot ekonomi alt. annan utbildning i kombination med flera års relevant yrkeserfarenhet
  • har minst tre års erfarenhet av arbete som ekonom/controller med analyser och rapportering som en central arbetsuppgift
Det är meriterande om du
- har projektledarerfarenhet och erfarenhet från statlig myndighet
Som person
  • drivs du av att arbeta med varierande uppgifter och har fokus "hög kvalitet i avtalad tid"
  • har du ett övergripande synsätt och en god analytisk förmåga
  • kan du skapa gott samarbete och bra kommunikation med övriga i organisationen
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-20

Upplysningar

SACO Anna Islén
0101235541

ST Per Olof Hellbergs
0101235544

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

Rekryterande chef Monica Karlsson
0101232230
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 aug
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Controller