Trafikverket · Publicerad 1 apr 2021

Som DBA på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Lockas du av varierande arbetsuppgifter? Är du en erfaren databasadministratör eller systemtekniker med mångårig erfarenhet av databasmotorer? Då ska du se hit! Trafikverket har en av Sveriges större och mer komplexa databasmiljöer.

I den här rollen som DBA kommer du att sitta i den delen av organisationen som ansvarar för och driver DBA-frågor på Trafikverket. Du kommer till en omväxlande arbetsmiljö och där din närmsta arbetsgrupp består av ett glatt gäng med högt i tak. Kulturen präglas av prestigelöshet, laganda och där man drivs av att vara lösningsorienterad och ser möjligheterna i förändringar.

-"Jag trivs med de trevliga medarbetarna och de uppgifter vi löser tillsammans", berättar en stolt och engagerad medarbetare från arbetgruppen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att;
 • ansvara för styrning och riktlinjer för de förvaltande databasplattformarna inom Trafikverket
 • ha koll på ny teknik och hur vi kan använda den
 • stötta och kompetensutveckla övriga DBA: er
 • utveckla och underhålla rutiner för databasplattformarna
 • bistå som experthjälp vid prestanda och problemutredningar
 • utveckla och förbättra graden av automation i våra databastjänster
Möjliga placeringsorter: Göteborg eller Borlänge

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och drivs av att snabbt hitta lösningar på uppkomna problem. Du är flexibel och anpassar dig lätt till ändrade omständigheter. Du ser möjligheter i förändringar och har samtidigt förmåga att planera, organisera och dokumentera noggrant de projekt du jobbar i. Du kommunicerar på ett tydligt, enkelt och pedagogiskt sätt och är lyhörd och anpassar din kommunikation efter vem du pratar med.

Vi söker dig som har;
 • flerårig erfarenhet av SQL server antingen som DBA eller ur ett flerårigt driftperspektiv
 • flerårig erfarenhet av databasmotorer så som exempelvis Oracle och/eller Mongo DB
 • god förmåga i svenska i tal och skrift
Meriterande
 • övergripande erfarenhet gällande databasmodellering
 • ha erfarenhet från att arbeta inom myndighet eller större organisation
 • har arbetat i Linuxservermiljö
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Vi planerar att hålla Skype intervjuer under vecka 18.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.#LI-EH1

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-18

Upplysningar

Rekryterande chef Resha Björk
0101232825

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 apr 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2

Inga fler liknande jobb tillgängliga