Trafikverket · Publicerad 28 sept

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Vill du jobba med informationshantering som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Den moderna e-förvaltningen kräver att vi är aktiva, öppna, tydliga och lyhörda för att kunna utveckla en effektiv hantering av ärenden och våra dokument som ligger i linje med kraven från omvärld och uppdragsgivare. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer kommunikationsprocessen samt ärende- och dokumenthanteringsprocessen.
Dokumentcontroller

Arbetsuppgifter
Vi behöver stärka upp med två nya medarbetare till Trafikverkets diariecenter. Som dokumentcontroller bidrar du till att Trafikverkets diarieföring utförs på ett enhetligt och effektivt sätt. Du ger stöd till verksamheten i frågor kring diarieföring samt kontrollerar ärenden innan avslut.

Du har många kontakter med verksamheten och Trafikverkets intressenter. I framtiden ser vi att myndighetskontakterna förenklas för medborgare och företag vilket innebär en ökad hantering av automatiska ärendeflöden och självservice.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3-årig gymnasieutbildning. Har du utbildning i diarieföring och förvaltningsrätt, alternativt är diplomerad registrator, så är det meriterande. Även högskoleutbildning med inriktning arkivvetenskap, dokumenthantering, informationshantering, eller annan inriktning som vi bedömer värdefull, är meriterande.

Arbetet kräver goda kunskaper i Offentlighetsprincipen och goda datorkunskaper, framförallt från ärendehanteringssystem. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt 1-2 års aktuell erfarenhet av arbete med dokument- och ärendehantering. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som dokumentcontroller, och om du har kunskap om eller intresse för den pågående digitaliseringen i samhället.

Som person är du noggrann och strukturerad, samt har förmågan att ta egna initiativ. God samarbetsförmåga krävs då arbetet bedrivs i grupper. Du har förmågan att lätt kommunicera och skapa goda relationer och du behöver vara en god pedagog.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-05

Upplysningar

Enhetschef Anna-Lena Hannus Holmberg
010-123 5472

Saco Lennart Staberg
010-123 6506

ST Pierre Karlsson
010-123 6444

SEKO Tony Ridderstedt
010-125 7441
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget