Trafikverket · Publicerad 6 sept 2021

Som dokumentcontroller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Hos oss på Specialistdiarium får du bred inblick och god kännedom om hela Trafikverkets verksamhet. I framtiden ser vi en samverkande e-förvaltning där myndighetskontakterna förenklas för medborgare och företag, vilket innebär en ökad hantering av automatiska ärendeflöden och självservice.

I rollen som dokumentcontroller bidrar du till att Trafikverkets diarieföring och dokumentkontroll utförs på ett enhetligt och effektivt sätt och du har en hög säkerhet- och sekretessmedvetenhet. Du har många kontakter med verksamheten och Trafikverkets kunder och agerar stöd till verksamheten inom området diarieföring och dokumentkontroll.

Du kommer exempelvis att arbeta med:
  • Diarieföring av handlingar
  • Bedöma och avvikelsehantera ärenden
  • Kontrollera ärenden inför arkivering
  • Uppföljning av handläggningstider
Kvalifikationer
Du som person har god samarbets- och kommunikationsförmåga då du i rollen som dokumentcontroller har breda kontaktytor, framför allt internt inom Trafikverket men även externt med våra kunder. Arbetsuppgifterna är strukturerade utifrån fastställda arbetssätt och rutiner.

Vi söker dig som:
  • har utbildning i diarieföring och/eller förvaltningsrätt, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har i närtid arbetserfarenhet utav ärendehantering från en myndighet, kommun och/eller större organisation
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet av hantering av sekretessbelagd information
  • har goda kunskaper i offentlighetsprincipen
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Rekryterande chef finns tillgänglig för frågor kring tjänsten 6-24/9 (v.36-38). Intervjuer sker via Skype och planeras genomföras under v.40-41.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-24

Upplysningar

Rekryterande chef Elin Jernberg
0101232493

ST Pierre Karlsson
0101236444

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Lennart Staberg
0101236506
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 sept 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga