Trafikverket · Publicerad 31 jan

Är du en nyfiken och entusiasmerande ledare? En nyckelroll hos politiskt prioriterad myndighet i utvecklings- och tillväxtfas.

Uppdrag och ansvarsområden

Som Ekonomidirektör är din viktigaste uppgift att säkerställa att Trafikverkets årliga upphandlingsvolym på 60 miljarder SEK genererar mesta samhällsnytta. Du är en central aktör i Trafikverkets ledningsgrupp och en nyckelperson i utvecklingen av svensk infrastruktur.

Du leder funktionsområde Ekonomi och styrning med ca 200 medarbetare genom fem avdelningschefer vilka rapporterar direkt till dig. Ekonomidirektören rapporterar till Trafikverkets Överdirektör.

Kvalifikationer och utbildning

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för ekonomi och styrning samt en förmåga att inspirera och engagera. Du har erfarenhet av ekonomichefsroll med övergripande ansvar i större organisation. Dessutom har du erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling, informationshantering, samt erfarenhet av arbete med externa samarbetspartners och myndigheter.

Du har relevant akademiska utbildning, eller annan utbildning inklusive erfarenhet inom området som bedöms likvärdig.

Anställningen är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis fyra år.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Trafikverket ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Om Trafikverket

Med visionen att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt är Trafikverket med och bygger ett tillgängligt Sverige för en hållbar samhällsutveckling. Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart, samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 feb
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt