Trafikverket · Publicerad Igår 15:09

Arbetsuppgifter
Tycker du det är roligt att leda en verksamhet och stimuleras av att leverera och få människor att växa? Har du förmåga att bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling? Har du ett stort intresse för förändringsledning och tycker du om att arbeta framåtriktat tillsammans med andra? Då kanske du är vår nya chef ?

Anläggningsinformation it är en avdelning inom verksamhetsområdet IKT (Informations-kommunikations-teknik) med ca 70medarbetare. Vi jobbar framför allt med tekniknära förvaltning kopplat till ett stort antal förvaltningsobjekt. I detta uppdrag ingår också att ansvara för den sammansatta it-lösningen, vilket innebär att tillsammans med hela IKT jobba för att bästa förutsättningar för leveransen ska finnas. Det unika med oss är bredden på verksamheten vi stöttar. Vi söker nu två nya enhetschefer till avdelningen.

Som chef har du en bred roll, du rör dig mellan att vara strategisk och operativ. För att klara resultatkraven för verksamheten så jobbar du förutsättningsskapande. Du inför arbetsmetoder som leder till förbättringar och effektivitet.

Som enhetschef får du
 • Delta och medverka i avdelningens ledningsgrupp
 • Möjlighet att leda, motivera och utveckla verksamhet och medarbetare.
 • Ansvara för leverans, resultat- budget- och personal.
 • Initiera och medverka till samverkan mellan enheten och verksamheten vi stöttar.
 • Följa upp aktiviteter, projekt och resultat.
Arbetets fokus ligger på att genom ledarskap värna om våra relationer och det goda samarbetet för att säkerställa enhetens leveranser. Som enhetschef är du underställd avdelningschefen och arbetar i avdelningens ledningsgrupp. Resor ingår i tjänsten. Anställningen är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- och högskoleexamen inom IT om minst 180 hp alternativt annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
 • har flerårig erfarenhet av en ledande befattning och är van att arbeta i en ledningsgrupp.
 • har flerårig erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och/eller i förvaltningsuppdrag.
 • har erfarenhet av budgetarbete.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av agilt arbete och har arbetat med agila team.
 • har praktisk erfarenhet av förändringsledning.
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Stor vikt kommer att läggas vid förhållningssätt och personliga egenskaper.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placering och intervju sker i Borlänge.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-12

Upplysningar

Rekryterande chef Martina Karlsson
0101231156

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 jan 2020
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga