Trafikverket · Publicerad 14 feb

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en junior Förbindelseplanerare, är du i början av din karriär eller vill byta inriktning och tycker att förbindelser, både trådbundna och trådlösa, nätverk, konfiguration, planering, uppgradering och att arbeta i olika förbindelseprojekt, såväl små som stora, är jätteintressant, så vill vi gärna jobba med dig. I den här spännande möjligheten med för dig framtida stora utvecklingsmöjligheter, får DU chansen att bli utbildad och fördjupa dig inom datakom. Vårt kunniga och engagerade team väntar på att lära dig allt de kan !

Som förbindelseplanerare/nätverkstekniker planerar/projekterar/levererar du beställningar av nätverkstjänster företrädelsevis i Trafikverkets administrativa nät. Du ansvarar och deltar i IKT:s leverans till Trafikverkets verksamhetsområden och investeringsprojekt, innehållande planering, projektering, design och leverans av kommunikation och nätlösningar. Du kommer även att hantera beställningar av arbete i fält och andra typer av resurshanteringar, även ekonomisk uppföljning förekommer.

Administrativa nät, både trådbundna och trådlösa förekommer på samtliga Trafikverkets kontor, såväl på Förarprov, våra projektkontor, färjelägen m. fl, platser.

Det ingår även att ansvara för konfiguration av nätverksutrustning, planera och uppgradera närverksutrustningar samt ansvara för rätt lagernivå angående materielförsörjning. Arbetet bedrivs både självständigt samt tillsammans med kollegor. Du leder självständigt arbetet av leveransen tillsammans med dina kollegor,

Resor i Sverige och utlandet kan komma att ingå i tjänsten. Arbete nattetid kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har utbildning inom IT/data/teletransmission (t ex KY/YH utbildning, högskola, eller annan utbildningsanordnare) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Din senast längre sammanhängande utbildning har du slutfört inom de senaste 5 åren.
 • har dokumenterad kompetens inom nätverkslösningar och dess uppbyggnad.
 • har kännedom om IP-teknologi.
 • talar och skriver svenska och engelska obehindrat/flytande
 • är svensk medborgare.
 • har ett brinnande teknikintresse och du förstår snabbt hur tekniken kan bidra för att uppnå mål och du har lätt för att se tekniska förbättringar och teknikens möjligheter.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av dokumentation av IP-lösningar.
 • har dokumenterad kunskap om nätdesign.
 • har dokumenterad kunskap om larminsamling.
 • har dokumenterad kunskap om konfigurering av nätverksutrustning.
 • har dokumenterad kunskap om övervakning och felsökning i IP-nät.
 • har dokumenterad kunskap om servrar samt brandväggar.
Vi söker dig som person
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har ett starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du förstår kundens behov och utvärderar beslut utifrån hur kunden kommer att påverkas
 • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-27

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Holm
0101257763

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Håkan Engström
0101232014

SACO Kjell Israelsson
0101257225
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 feb
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Nätverkstekniker