Trafikverket · Publicerad 7 feb 2020

Arbetsuppgifter
Som förvaltare kommer du planera, genomföra och följa upp Fordonsresursers (FR) spårtrafikverksamhet, vilka populärt kallas Röda fordonen. Spårtrafikverksamheten innebär att vi tillgodoser vissa delar av Trafikverkets och till mindre del angränsande myndigheters samt företags behov av interna transporter, konferenser eller olika typer av provkörningar och besiktningar. Som förvaltare för Röda fordon kommer du vara kundansvarig för spårtrafikverksamheten. Denna genomförs för närvarande i samverkan med Järnvägsmuseet.

I uppdraget ingår att som fordonsansvarig upphandla nödvändiga fordon, reservdelar och underhållstjänster. Att planera och genomföra markprover och testkörningar för det kommande signalsystemet ERTMS kommer att vare en stor del av verksamheten. Tjänsten inkluderar förartjänst inom FR spårtrafikverksamhet. Du kommer även planeringsmässigt säkerställa det totala förarbehovet. Arbetet sker främst dagtid och oregelbunden tjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • Minst treårig gymnasiebildning med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning
  • Lokförarbehörighet
  • Utbildning som Instruktionsförare eller utbildad fordonstekniker (järnvägsfordon)
  • Typutbildning på minst två av följande fordon: Rc1, Rc6, Y1
  • uppfyllt gällande hälsofodringar
  • B-körkort, manuellt
Det är meriterande om du har:
  • Typutbildning på följande fordon: Rc1, Rc6, Y1
För att lyckas i rollen ser vi att du är leveransorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och arbetar strukturerat för att nå dessa mål och gör vad som lämpligen krävs för ett gott resultat. Du är självgående, tar ansvar för din uppgift och dina leveranser. Som förvaltare för röda fordon är du serviceinriktad, tillmötesgående i ditt bemötande och har förmåga att hjälpa andra, anstränger dig för att leverera lösningar. Du har fallenhet för att i samverkan driva en verksamhet, skapar engagemang och förser andra med de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.

Placeringsort: Borlänge (alternativ placeringsort kan diskuteras)

Intervjuer är planerade att hållas i Borlänge vecka 11 och 12.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Som förvaltare röda fordon på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Trafikverkets Fordonsresurser är en av Trafikverkets resultatenheter och verksamheten drivs i bolagsliknande former. Vårt uppdrag är att ansvara för Trafikverkets fordonspark och beredskapsresurser. Detta inkluderar förvaltning av verksamheten som järnvägsföretag, leverera och hyra ut spårfordon och vägfordon. Uppdraget omfattar även att leverera beredskapsresurser som bandvagnar, tillfälliga broar och elverk. Fordonsresurser ska vara en resurs i samhällets krishantering.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-24

Upplysningar

Rekryterande chef John-Åke Halldén
0101231409

SEKO, ATO Utdata Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Bengt Skärlén
0101231366
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 feb 2020
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Förvaltare

Inga fler liknande jobb tillgängliga