Trafikverket · Publicerad 10 sept 2021

Som GIS-specialistpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Som GIS-specialist kommer du att jobba med kartframställning/kartografi, bearbetning och tillhandahållande av geografisk information. Placeringen är på sektionen "Förädla geodata" inom verksamhetsområdet "Underhåll". Sektionen ansvarar för ajourhållning av geografisk information och tillhandahåller väg-och järnvägsdata samt annan geografisk information och kartor till användare både inom och utanför Trafikverket. Vi agerar expertstöd och medverkar i förvaltning och utvecklingsprojekt för hantering av geografisk information och anläggningsdata. Just nu är vi inne i en intensiv period där omvärlden förändras snabbt och vi bygger upp vår kunskap, vår teknik och våra arbetssätt för att anpassa oss.

Våra främsta verktyg för geografisk information är ArcGIS, både i desktop och webben, och FME.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitetsutbildning om 300 hp med GIS-inriktning. Alternativt har du annan utbildning som tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet av oss kan bedömas likvärdig.
  • har minst två års aktuell praktisk erfarenhet av arbete med GIS.
  • har kunskap och erfarenhet av kartografi och grafisk utformning.
  • har god språkförmåga i svenska.
Då du kommer att jobba med uppdrag och ge stöd åt andra behöver du som person vara serviceinriktad och trivas i en kommunikativ och pedagogisk roll. Vi ser också att du är självgående och kan driva på arbetet inom ditt område. Vikt kommer också att läggas vid att du har ett intresse för kartografi.

Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att publicera tjänster i ArcGIS Portal.
  • har erfarenhet av FME desktop.
  • har erfarenhet av ArcMap och/eller ArcGIS Pro.
  • har övergripande kunskap om väg - och/eller järnvägsdata.
Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Luleå, Östersund

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-30

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Eriksson
0101235127

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 sept 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga