Trafikverket · Publicerad 27 juli 2020

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör inom webb- och projektstöd ingår du i ett team som arbetar tillsammans och hjälps åt med de olika uppdragen, även om stor del av arbetet är självständigt. Du är specialist inom webbpublicering, det innebär att du uppdaterar innehåll på befintliga sidor på vårt intranät och vår externa hemsida samt ger råd och vägledning till andra redaktörer.

Du kommer också hantera kommunikation i mindre investerings- och underhållsåtgärder som Trafikverket genomför över hela Sverige. Exempel på uppgifter är att planera kommunikationen och genomföra aktiviteter så som webbpublicering, utskick, presstips och annonsering. I tjänsten ingår att ge rådgivning i kommunikationsfrågor till projektledare och projektingenjörer i investerings- och underhållsprojekt.

Du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt och det är ett högt flöde på inkomna frågor och uppdrag från organisationen. Stor tyngd på tjänsten är webbpublicering, du kommer även att bemanna online, en funktion som arbetar med nyhetspublicering i Trafikverkets kanaler.

Kvalifikationer
Som person har du god problemlösningsförmåga och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift och strukurerar själv ditt angreppsätt och driver dina processer vidare och du har god samarbetsförmåga och anpassar dig för att hitta win-winlösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Vi söker dig som
  • har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
  • har minst 1 års arbetslivserfarenhet av webbpublicering
  • har arbetat som kommunikatör i en rådgivande roll
  • har kunskaper i något webbpubliceringsverktyg
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska
Det är meriterande om du
  • har kunskaper i SharePoint
  • har kunskaper i webbpubliceringsverktyget Episerver
  • har erfarenhet i närtid av kommunikationsarbete inom offentlig verksamhet
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vänligen svara på profilfrågorna, hänvisa inte enbart till ditt CV.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer genomförs i Gävle preliminärt v 35

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-10

Upplysningar

Rekryterande chef Helena Liljerehn
0101235502

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Anna Lindquist
0101235533

ST Göran Fält
0101231201
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 aug 2020
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga