Trafikverket · Publicerad 1 okt 2021

Som Koordinator IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka? Om svaret på frågan är JA så sök till oss på Trafikverket IKT. Här kommer du att uppleva en stimulerande miljö med spännande möjligheter och variation så att du kan utveckla dina färdigheter.

Arbetsuppgifter
DU som har vilja, driv, positiv attityd och ett stort engagemang för uppgiften. Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Har du dessutom en god förståelse för IT infrastruktur och samtidigt gillar och trivs med att vara spindeln i nätet? Då så, chansen är då god för att just DU är rätt person för denna tjänst. Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga engagerade och hjälpsamma medarbetare i ett område med utvecklingsmöjligheter för dig.

Tillsammans med oss i sektionen Systemförvaltning Övervakning & Automation, erbjuds du ett ansvarsfullt och utvecklande jobb där du får vara med från start och påverka. Vi ansvarar för drift och förvaltning av Trafikverkets övervaknings- och automationsplattformar. Vi står inför många spännande utmaningar och utvecklar hela tiden vår förmåga för att möta verksamheten och samhällets behov.

Du tillsammans med dina kollegor inom Systemförvaltning Övervakning & Automation kommer ha en central roll i vår verksamhet och ansvarar bland annat för att upprätthålla och utveckla funktionen för ärendekoordinering. Du kommer t.ex. ansvara för att under kontorstid ta emot incidenter och problemärenden i vårt ärendehanteringssystem, analysera ärendet och därefter skicka det till rätt team, antingen inom vår enhet eller till annan verksamhet. Du kommer också att arbeta med en omfattande omvärldsbevakning inom såväl det tekniska området som med andra arbetsmetoder.

Jag som blir din närmsta chef heter Christer Bolestedt. Som ledare för sektionen drivs jag av proaktivitet och delaktighet. För mig är det viktigt att människan står i centrum och att vi har ett öppet och gott samarbetsklimat inklusive en god arbetsmiljö där vi hjälper varandra. Jag hoppas du vill vara en del av vårt engagerade team och delta i vårt arbete. Jag ser fram emot din ansökan!

Kvalifikationer
Vem är du?

Du är uppmärksam, stresstålig och tillmötesgående i ditt bemötande med god problemlösningsförmåga. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att analysera och leverera en komplett och kvalitetssäkrad serverbeställning. Du hittar snabbt lösningar på eventuella problem och logik och samband i komplex information eller miljö. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har en mycket god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och i grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Vi söker dig som kan visa att din vilja, driv, attityd och engagemang varit utmärkande för dig som person.

Vi söker dig som
  • har en utbildning inom IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med yrkeserfarenhet inom området i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har yrkeserfarenhet av att analysera inkomna IT-ärenden inom området och koordinera dessa till rätt utförandeteam
  • har yrkeserfarenhet i närtid av IT-support, IT-drift och/eller IT-övervakning
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
OBS: Denna rekrytering genomfös CV-löst, dvs utan att vi tar del av ditt CV eller ansökningsbrev. Därför vill vi inte att du bifogar något cv eller ansökningsbrev till oss. Ett första urval kommer enbart att göras från dina lämnade svar på de inledande frågorna, det är därför mycket viktigt att du besvarar frågorna korrekt och tydligt. Bifoga ett dokument med dina kontaktuppgifter så att vi kan nå dig.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att hållas digitalt via Skype i v. 45-46.

Placeringsort för tjänsten är Borlänge.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-JK1

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-21

Upplysningar

Rekryterande chef Christer Bolestedt
0101236382

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 okt 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga