Trafikverket · Publicerad Igår 08:06

Arbetsuppgifter
Vi söker en vikarie under en föräldraledighet som sträcker sig från september (eller när övergång är möjlig) till 2021-12-31. Detta är ett gyllene tillfälle att prova på statlig verksamhet på koncernnivå, där controllerarbetet liknar det privata näringslivets men med helt andra förutsättningar och perspektiv. Placering i Borlänge.

Enheten Ekonomi och rapportering ingår i avdelning controlling, som har precis påbörjat en omorganisation där enheten Ekonomi och rapportering ska fokusera på att utveckla den finansiella analysen och göra det tillsammans med projektet Ny ekonomisk styrmodell. Det är därför viktigt att du som söker har god analytisk förmåga och vill fortsätta utveckla den tillsammans med oss. Det är också viktigt att du tycker om förändring och vill vara med och delta i en förändringsprocess och bidra till vår förmågeförflyttning. Enheten arbetar ofta i micro-team med deltagare både inom och utanför enheten, men mycket arbete sker individuellt som sedan stäms av med teamet.

Arbetsuppgifter

Som kvalificerad controller arbetar man främst med analyser på koncernnivå, där en viktig förmåga är att kunna se samband och dra egna slutsatser baserat på kombinationen finansiell- och verksamhetsinformation. Du ska också kunna se och analysera rimligheten i de lagda prognoserna och därför är erfarenhet från liknande verksamhet viktig för tjänsten. Mycket av arbetet är kopplat till den interna månadsuppföljningen, där du blir en del av ett team som tar fram olika delar och koordinerar uppföljningen. Månadsuppföljningen håller på att utvecklas och uppdateras, så här har du möjlighet att vara med och påverka framtagandet av den nya uppföljningen.

I tjänsten ingår även arbete att planera för och följa upp Trafikverkets processer via de så kallade förvaltningsobjekten. Här har vi under våren påbörjat ett större förändringsarbete omfattande både planering, redovisning, uppföljning och därmed uppdatering av rutiner. Arbetet sker i en liten grupp, där du har stora möjligheter att påverka utvecklingen av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som ...
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område. Alt. har du annan relevant utbildning och erfarenhet som vi sammantaget kan bedöma vara likvärdig.
  • har minst 3 års erfarenhet från arbete med analyser och rapportering.
  • har erfarenhet från att arbeta på konsoliderad nivå och förmågan att ha ett övergripande perspektiv med bibehållen kunskap om underliggande faktorer.
Och är ...
  • en driven analytiker som gillar utmaningar och nytänkande i tuffa lägen. Att kunna samarbeta, nätverka och genomföra det dagliga jobbet med en glimt i ögat är också en del av den personlighet vi söker.
Placeringsort: Borlänge

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-07-10

Upplysningar

Rekryterande chef Monica Karlsson
0101232230

HR-specialist Patrice Lagerberg
0101230987

SACO Anna Islén
0101235541

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Per Olof Hellbergs
0101235544
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 juli 2020
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga