Trafikverket · Publicerad 27 maj 2020

Arbetsuppgifter
Som projektledare IT driver du bland annat olika typer av utvecklingsprojekt eller förvaltningsuppdrag som varierar i komplexitet och storlek. Din roll är att motivera och vara ett stöd inom projekten och för arbetsgruppen. Du har en tydlig ledarroll som innebär att du leder, planerar och följer upp arbetsgruppens arbete så att projekten bedrivs effektivt. Du säkerställer att information når fram till arbetsgruppen och du stöttar samt följer upp arbetet när det behövs. I arbetsuppgifterna ingår det även att arbeta med förbättringsåtgärder, att hantera eskaleringar samt att eliminera hinder. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp på ca 15 personer och du rapporterar till närmaste chef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • högskoleexamen inom IT eller teknik 180hp (120p). Alt. har du annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer motsvarar utbildningskravet.
  • yrkeserfarenhet av att leda utvecklingsuppdrag inom förvaltning och projekt
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har:
  • bredd inom IT-området och kan på så sätt ta dig an flera roller inom IT-processerna t.ex. inom kravhantering, test, koordinering av leveranser, upphandling av IT-system, produktions- och tekniknära IT
  • genomgått en projektledarutbildning så som XLPM eller motsvarande
  • erfarenhet av beslutsstödssystem
  • erfarenhet av beslutsstödsprojekt
I den här rollen följer ett helhetsansvar och därför är det viktigt att du trivs med att leda, motivera och stötta din arbetsgrupp. Du har lätt för att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt och du säkerställer att information når fram och påminner samt följer upp när det behövs. Du är noggrann och drivs av samarbete samt har viljan att utvecklas inom rollen och du tar dig gärna an nya arbetsuppgifter och kunskaper. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Borlänge

Intervjuer Med anledning av Covid19 så kommer intervjuer att ske via SKYPE under v. 26

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-09

Upplysningar

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Magnus Hedström
0101232828

SACO Kjell Israelsson
0101257225

Rekryterande chef Resha Björk
0101232825
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 juni 2020
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga