Trafikverket · Publicerad 22 apr 2021

Som säkerhetsspecialist tekniska system på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet ansvarar även för att analysera och planera underhålls- och reinvesteringsbehov, kravställa anläggningsutformning, driva system- och komponentutveckling samt att förbereda väg- och järnvägssystemet för digitaliseringens möjligheter. Avdelning Teknik och miljö ansvarar för systemförvaltning av de tekniska systemen inom övervakning, elkraft, signal och spår.

Arbetsuppgifter
Som säkerhetsspecialist leder och samordnar du avdelning Teknik och miljö:s arbete med att utveckla avdelningens säkerhetsarbete, genomföra säkerhetsskyddsanalyser och ta fram säkerhetsskyddsplaner. Avdelningen är i en spännande utveckling emot en ökad digitalisering där du får en viktig roll. Du är placerad på enheten Verksamhetsstyrning men kommer att stötta hela avdelningen Teknik och miljö och samarbeta med andra säkerhetstjänster inom Trafikverket. I den här spännande rollen kommer du med din expertis inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet att samordna, stödja, driva, utveckla och följa upp avdelningens arbete kring säkerhetsskydd och informationssäkerhet med fokus på utveckling och förvaltning av våra anläggningars tekniska system. Du kommer att leda arbetet med säkerhetsskyddsanalyser och ta fram säkerhetsskyddsplaner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Att vara avdelningens specialist i säkerhetsfrågor
 • Att representera avdelningen i säkerhetsrelaterade forum inom Trafikverket
 • Att leda och stödja genomförandet av riskanalyser
 • Att stötta enheterna på avdelningen i deras generella säkerhetsarbete
 • Att leda och delta i framtagandet av säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddsplaner
 • Att bistå i utformandet av säkerhetsrelaterade avtal med våra leverantörer
 • Att följa upp och rapportera avdelningens säkerhetsarbete
Möjliga placeringsorter: Borlänge, Solna, Västerås, Göteborg

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas bra och trivas i den här rollen ser vi att du är självgående, strukturerar ditt angreppssätt, tar egna beslut och att du kan leda och samordna andra och bidra till en hög säkerhetskultur. Det krävs att du har en hög teknisk förståelse och analytisk förmåga för att kunna tillgodose verksamhets krav på säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Du är skicklig på att kommunicera muntligt till olika parter inom verksamheten och du har en tydlig och pedagogisk framtoning. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du är drivande och initiativrik i utvecklingen inom det här området.

Vi söker dig som har;
 • aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet
 • universitets- eller högskoleutbildning inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet (120 p/180 hp) alternativt teknisk utbildning med erfarenhet av säkerhetsskydd och informationssäkerhet
 • god förmåga i svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du har;
 • god erfarenhet av att ta fram riskanalyser
 • erfarenhet av IT-säkerhet inom informationsförvaltning
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta finner du på rekryteringslots.se. Skype intervjuer planeras att hållas under vecka 22.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-16

Upplysningar

Rekryterande chef Eva Isaksson
0101238133

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 maj 2021
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga