Trafikverket · Publicerad 29 juni

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef för sektionen Beslutstödsplattformar är ditt huvudsakliga uppdrag att med ledarskap som medel säkerställa sektionens leveranser.
Sektionens uppdrag är att ansvarar för leveransen av Trafikverkets BI-plattform, GIS-plattform samt lösning för e-betalning och databaser.
Detta genom att förvalta/livscykelhantera plattformarna, ramverk, referensarkitektur och andra trafikverksgemensamma funktioner.
Sektionen ansvarar även för att säkra daglig drift, driftsättningar och övervakning samt kapacitetsplanering. På uppdrag erbjuder sektionen resurser för förvaltnings-/utvecklingsstöd av tillämpningar på plattformarna.
Sektionen består av ca 15 st. anställda och 7 st. konsulter. Merparten av sektionens medarbetare är placerade i Borlänge.
Som sektionschef har du leverans-, resultat-, budget- och personalansvar för din sektion och ska bidra till ett bra samarbete då leveransen är beroende av leveranser från andra delar av organisationen. Som sektionschef är du underställd enhetschefen och arbetar i enhetens ledningsgrupp.

Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har högskoleexamen inom IT om minst 180 hp alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av ledande befattning
  • har erfarenhet av att etablera nya roller och arbetssätt
  • har erfarenhet av förändringsledarskap
  • har erfarenhet av budgetarbete
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet av arbetsuppgifter som är relevanta för sektionens uppdrag såsom BI-plattform, GIS-plattform, e-betalning och databaser
  • har erfarenhet från ledande befattning inom IT
Du drivs av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem. Som chef i Trafikverket och i IT-organisationen tycker du det är roligt att leda verksamhet och stimuleras av att leverera och få människor att växa. Som ledare har du förmåga att bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling. Du förstår din roll som arbetsgivare, kulturbärare, god förebild och agerar därefter. Ditt intresse för förändringsledning är stort och du gillar att arbeta framåtriktat tillsammans med andra. Att vara kommunikativ, involverande och lösningsfokuserad är egenskaper du aktivt använder.
Stor vikt kommer att läggas vid förhållningssätt och personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-12

Upplysningar

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014

Rekryterande chef Robert Östlund
0101231417
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 aug
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga