Trafikverket · Publicerad 16 feb

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I Trafikverket arbetar vienligt förvaltningsmodellen PM3 och du kommer ingå i vårt förvaltningsobjekt Hantera information. Här arbetar vi med styrningsfrågorna kring informationshanteringen i Trafikverket på koncernnivå. Som specialist informationshantering är du med och driver förvaltning och utvecklingsarbeten inom området utifrån ett koncernperspektiv. Exempel på utvecklingsområden är informationshantering utan dokument, redovisning av information i processer samt att stärka kompetensen i Trafikverket generellt inom informationshanteringsområdet. Du ska utifrån tillgänglighetskrav och säkerhetsaspekter arbeta med utvecklingen av ovanstående områden utifrån ett helhetsperspektiv och i enlighet med de krav som ställs på myndigheter. Som specialist ingår det att implementera gemensamma arbetssätt i myndigheten och följa upp hur det fungerar för att säkerställa att de är ändamålsenliga.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifterkommer att vara att arbeta med informationsstyrning avseende såväl ostrukturerad som strukturerad information. Det kan bl.a. innebära att frågor om övergripande struktur, metadata/attribut samt informationsförvaltning och informationsarkitektur kommer att ingå i ditt arbetsområde. Du kommer t.ex. att arbeta med att ta fram, implementera och utveckla arbetssätt och regelverk i linje med Trafikverkets digitalisering.

Hos oss kommer du att befinna dig i en miljö som är i ständig förändring och därmed också under utveckling. Du ingår i vårt team med specialister inom informationshanteringsområdet där du förväntas bidra med dina kunskaper och erfarenheter för att utveckla oss mot en modern och effektiv myndighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har 160hp arkiv- och informationsvetenskap eller bibliotek- och informationsvetenskap alt. annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
  • har utbildning i informationsarkitektur och/eller verksamhetsarkitektur
  • har flerårig erfarenhet av arbete med informationsstyrning inom offentlig verksamhet eller annan verksamhet som vi bedömer som likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av informations- och/eller verksamhetsarkitekturarbete
  • har erfarenhet av digitalisering ur ett informationsstyrningsperspektiv
  • är en god skribent och väl behärskar att skriva regelverk som användare på ett enkelt sätt ska kunna förstå och ta till sig.
Som person
  • är du en lyhörd och serviceinriktad problemlösare med engagemang och driv. Vi ser att du kan samarbeta och kommunicera med både interna och externa kontakter samt att du kan nå resultat genom självständigt arbete.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-04

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Näslund
0101242092

SACO Anna Islén
0101235541

ST Per Olof Hellbergs
0101235544

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
4 mars
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Arkiv & Bibliotek