Trafikverket · Publicerad 10 sept 2021

Som Strategisk planerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du intresserad av frågor som rör forskning och innovation kring transportsystemet, då har du en unik möjlighet att söka jobb som Strategisk planerare hos oss!

Arbetsuppgifter
Trafikverket driver och finansierar forskning och innovation i syfte att bygga ny kunskap och utveckla nya lösningar för ett hållbart och tillgängligt Sverige. Tillsammans med andra aktörer, som industri, näringsliv och akademi, genomför vi forskning och tar fram nya lösningar för att utveckla ett tillgängligt och hållbart transportsystem. Trafikverket är en av grundarna till detta forskningsprogram.

Drivs du av den här typen av frågor så kommer du hitta en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter hos oss. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans jobbar med frågor som riktar sig mot järnväg och med koppling mot bland annat godstransporter. Vårt arbete utgår i huvudsak från det europeiska forskningsprogrammet Europas järnväg - Europés Rail. Syftet med forskningsprogrammet är att bidra till en omvandling av det europeiska järnvägssystemet med ökad automatisering och digitalisering för att åstadkomma ett mer flexibelt och tillförlitligt system.

Som strategisk planerare kommer du initiera, leda eller delta i olika innovationsprojekt som ofta bygger på digitalisering och ökad automation, du samarbetar och samordnar aktiviteter gentemot universitet och utländska partners. I detta sammanhang blir det även aktuellt att utveckla olika typer av samarbetsavtal. I samverkan med externa intressenter i järnvägssystemet driver du även aktiviteterna mot resultat och införande. Du kommer även att representera Trafikverket i olika externa sammanhang, både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och van vid att självständigt planera din verksamhet vilket innefattar att planera, driva samt leda projekt. Då arbetet innebär en hög grad av samordning och kontakter både inom och utanför Trafikverket är det viktigt att du har en god samarbets-och kommunikativ förmåga. Vidare är du strukturerad och analytisk med förmåga att se helhet i komplexa frågeställningar.

Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning 240 hp med inriktning, ekonomi, teknik, eller samhällsplanering/fysisk planering, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har några års erfarenhet från arbete med utveckling av transportsystem, i huvudsak järnväg.
  • har goda kunskaper inom innovativ järnvägsteknik inriktad på digital innovation och automatisering.
  • har goda kunskaper i svenska och engelska, där du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att leda, alternativt deltagit i internationella projekt/EU-projekt.
Möjliga placeringsorter är Luleå, Gävle, Borlänge, Göteborg, och Kristianstad.

Webbaserade urvalstester kommer att vara en del i denna rekryteringsprocess.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-29

Upplysningar

Rekryterande chef Britt-Inger Bergman Lakso
0101237533

Senior utredningsledare Jan Bergstrand
010-1231533

SEKO, ATO Utdata Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 sept 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga