Trafikverket · Publicerad 5 mars 2021

Som systemspecialist IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
I rollen som systemspecialist inom integration arbetar du med att vidareutveckla och effektivisera integrationsplattformen och dess komponenter. Du kommer att tillhandahålla och förmedla expertstöd till Trafikverkets IT-lösningar och medverka som teknisk specialist i olika tjänste- och teknikutvecklingsprojekt. Du arbetar också med livscykelhantering av komponenterna i plattformen. Initialt kommer du att fokusera på deltagande i utvecklingsprojekt för att längre fram kliva in och ansvara för den tekniska expertisen i vidare drift, underhåll och förvaltning av framtagen produkt eller plattform.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har erfarenhet av arbete med integrationer samt integrationsplattformar
  • har erfarenhet av antingen RedHat ActiveMQ alternativt C# eller Java
  • har eftergymnasial utbildning inom IT alternativt arbetslivserfarenhet inom programmering eller annat IT-arbete vi bedömer likvärdigt
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har arbetat med Azure DevOps
  • har arbetat med RedHat ActiveMQ inom integrationsplattformar
Som person

Du ingår i ett team av andra systemspecialister så vi värdesätter att du har god samarbetsförmåga. Du har god problemlösningsförmåga och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är nyfiken på uppgiften och är engagerad i att hitta lösningar och att utveckla produkten. Slutligen är du driven samt prestigelös och anpassar dig efter olika situationer genom att använda ditt initiativ för att komma fram.

Välkommen med din ansökan för att komplettera vårt kompetenta team!

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-25

Upplysningar

Rekryterande chef Christian Richaud
0101234207

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 apr 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2

Inga fler liknande jobb tillgängliga